Beşikdüzü de Akçaabat'ı Destekliyor

Beşikdüzü de Akçaabat'ı Destekliyor

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ikinci devlet üniversitesiyle ilgili ilçe tartışmalarına girilmemesi gerektiğini belirterek “Sayın Bakan’ın şevkini kırmayalım.” dedi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ikinci devlet üniversitesiyle ilgili ilçe tartışmalarına girilmemesi gerektiğini belirterek “Sayın Bakan’ın şevkini kırmayalım.” dedi. 

İkinci devlet üniversitesinin kurulmasını çok önemsediklerini belirten Bıçakçıoğlu, “Duyarlı bir vatandaş olarak Sayın Bakan Süleyman Soylu’ya şükranlarımızı sunarız. Trabzon’un kalkınması için çok önemli bir şey. Yıllardır Türkiye’nin en eski kurumlarından biridir Karadeniz Teknik Üniversitesi. O doğuya hizmet eder. İkinci devlet üniversitesi de Akçaabat’a kurularak batıya hizmet eder. Diğer ilçelerimize de fakülteler gelebilir.” dedi. Beşikdüzü olarak ikinci devlet üniversitesi için 100 dönümlük araziyi hazırladıklarını ifade eden Bıçakçıoğlu şöyle devam etti: “Bir iki fakülte Beşikdüzü’ne gelebilir. İkinci devlet üniversitesinin Trabzon’a gelmesi başlı başına büyük bir olay. Şundan imtina ederim: Hiçbir belediye başkanı, siyasetçi hele AK Partili bir siyasetçi böyle bir hizmete gölge düşürmemeli. İlçeler arasında mikro milliyetçiliğe varan yarışın taraftarı değilim. Akçaabat’a da kurulsa üniversite benim. Fakültesi Vakfıkebir’e de kurulsa o fakülte benimdir. Bu olaya ben böyle bakarım. Yeter ki Trabzon doğusuyla, batısıyla kalkınsın.”

 Bıçakçıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hiç kimse mikro milliyetçilikle hele hele basın üzerinden gelecek olan hizmeti gölgelemesin. Üniversiteyi kâğıt üzerinde kurabilirsiniz ama bunun fiiliyata geçmesi gerekmektedir. O daha çok emek, maharet ister. Lütfen Sayın Bakan’ın şevkini kırmayalım, müteşebbis ruhunu aşındırmayalım böyle küçük çekişmelerle. Yeter ki kanun çıksın biz fakültesi için de yerleşkesi için de yer buluruz. Birisi kalkıp ‘İlla benim ilçeme olsun.’ derse o zaman gidip Kırım’a kuralım. Bunu yarış haline getirmeyelim ilçeler arası rekabete sokmayalım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler