Berkant Parlak Yazdı

Berkant Parlak Yazdı

Akçaabatlı genç gazetecilerimizden Berkant Parlak'ın bu hafta gazetesi Sebathaber'de kaleme aldığı köşe yazısı...

 

 

 

Günlük yaşamda rast geliriz, herkes yaptı­ğı işin zorluklarından bahseder. Yakınır-durur bu işin şu zorlu­ğu var, bu zorluğu var diye. Anlatır, durur… Gazetecilik mesle­ğinde yeni olmama ve deneyimim az ol­masına karşın ben de size bu mesleğin bir zorluğundan bahsede­ceğim. 3 yıldan beri bu işin içerisinde yer almış biri olarak her­halde bu mesleğin bir zorluğundan bahsede­bilirim, öyle değil mi? 

 

  Bahsedeceğim zor­luğu bölgesel olarak anlatacak olsam da, aslında genel bir so­run bence. Yâni bu durumun yalnızca Akçaabat’ta olaca­ğını sanmıyorum… Akçaabat’ta bu mes­leği yapmaya gayret gösterdiğim için bura­dan örneklerle konu­mu izah etmeye çalı­şacağım.Habercilik mesleğini yürütürken; kurum, siyâsî parti, sivil top­lum örgütleri vs. gibi birçok kuruluşla iç içe oluyorsunuz. Kar­şılıklı konuşmaları­nız oluyor, bilgi alış-verişi yapıyorsunuz. Bir açıklamaları olu­yor yayınlıyorsunuz, bir organizasyonları oluyor katılıp bu yapı­lanları geniş kitlelere duyurmak açısından büyük katkı sağlıyor­sunuz. 

 

  Sorun ise buradan sonra başlıyor… Ya­pacak olduğunuz ha­ber karşı tarafın ho­şuna gidecek, yanlışları varsa da yazmayacak­sın, bir şey duymuş isen ve bu senin için haber değeri taşıyorsa bunu gazetende değerlen­dirmeyeceksin. Çünkü Akçaabat’ta gazeteci­nin görevi, bir telefonla çağrıldığı zaman anında oraya gitmek ve ne deni­liyorsa onu yapmakmış (!). Onlar sana bir şey söylemeden, orayla il­gili bir haber yapman da yanlışmış (!) 

 

  Gazetemizde değer­lendirme köşelerimiz var, bundan ziyâde ga­zetemizde haberler yer alıyor. Kimse hakkında veya sorumlu olduğu kurumla ilgili olumlu bir haber yayınlandığın­da telefonu eline alıp bir teşekkür telefonu açmı­yor. Bizim bu yönde bir beklentimiz elbette yok, ancak olumsuz bir du­rum olduğunda da aynı girişime girilmemesi kaydıyla! Yeri geliyor bir progra­mı tâkip etmek için, sa­bah saatlerinde işe baş­layıp mesâi bilmeksizin akşama kadar aynı haber üzerinde çalışıyoruz. Bunu bir halk hizmeti olarak değerlendiriyoruz ve işimizde başarılı olma amacı güdüyoruz.

 

 

-İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAZACAĞIZ…- 

  Yazının bundan sonraki kısmını ise sizlerin ho­şuna gidecek şekilde ya­zacağım bakalım sonuç sizlerin hoşuna gidecek mi? 

Durum bundan ibâret...

  Akçaabat Belediye Baş­kanı Şefik Türkmen’in son yapılan araştırmala­ra göre Akçaabat’ta oy­larının bir önceki seçime göre %20 arttığı göz­lemlendi. Türkmen’in önümüzdeki üç yerel seçimde de başkanlık koltuğuna oturacağı ke­sin gözüyle bakılıyor. 4 dönem başkanlık yapan Türkmen’in bu kazana­cağı seçimlerle birlikte toplam 7 dönem beledi­ye başkanlık koltuğuna oturacağı tahmin edili­yor. 

 

  AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Her gün en az 100 esnaf ziyâret ede­rek belediye seçimleri­ne sıkı hazırlanıyor. Bir dahaki genel seçimde ise AK Parti %80 oyla Türkiye’de yeniden ikti­dar partisi olacak. 

 

  CHP Akçaabat İlçe Başkanlığı’nda ise iş­ler çok iyi gidiyor. Ar­tık ilçe başkanı Mustafa Nadir iktidar partisine yaptığı eleştirileri sık­laştırdı. Çünkü yaptığı açıklamalar sonucu AK Parti Akçaabat’ta kan kaybediyor. Böyle gi­derse Akçaabat’taki ye­rel seçimi CHP alacak gibi görünüyor. 

 

  MHP’ye gelince, orada da işler çok iyi. Herke­sin gözlerini yarım açsa dâhi görebileceği parti içi küskünlükler sona erdi. Geçen hafta gaze­temiz imtiyaz sahibinin köşe yazısında bahsetti­ği Işıklar Belediye Baş­kanı Alişan Bayram’la da buzlar eridi, artık o da partinin her toplantısında yer alıyor. Aslında daha önceden de yer alıyordu da biz görememişiz (!), bu da bizim ayıbımız tabi MHP camiasından özür dilemek gerekir. Neyse bunlar bir yandan MHP’nin iktidar koşu­su hızlandı. Son yapı­lan anketlere göre MHP ülke genelinde %45 oya sâhip durumda. Öte yan­dan Akçaabat’ta yerel seçimlerde de parti çok iddialı, belediye başkan­lığını kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

 

  Akçaabat’ın suları da çok tatlı olacakmış bundan sonra, Işıklar Suyu’ndan vazgeçen belediye Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı gibi Bakü-Batum-Akçaabat su hattı kurmayı planlı­yor. Suyumuz Bakü’den gelecek ve Akçaabat ar­tık istediği su kalitesine kavuşacak. Ha bir de artık Akça-abat’ta elektrikler ke­silmeyecek. Elektrik dağıtım şirketinden bir açıklama geldi. Elekt­rik kesintilerinden dola­yı vatandaştan bir aylık elektrik faturasının ücre­ti alınmayacak. 

 

  Bunların dışında Akça-abat-Trabzon hattında çalışan belediye oto­büsleri kapasitesinin 3 katı yolcu almayacak, dolmuşlar da ayakta yolcu almayacak. İki­li koltuklara üç kişi oturtmaktan vazgeçen minibüsçü esnafı her önüne geldiği yerde de durmayacak yolda. Son olarak da Akçaabat’ta gazeteci­ler artık ne deniliyorsa onu yazacak, onun dı­şına asla çıkmayacak­lar… 

 

  AK Parti, CHP ve MHP’nin aynı anda ülke genelinde ikti­dar olduğu, aynı anda Akçaabat’ta beledi­ye seçimlerini aldığı, her üç partide de iş­lerin çok çok iyi git­tiği, suların çok güzel aktığı, elektriklerin kesilmediği, toplu ta­şıma araçlarının rahat hizmet verdiği ve ga­zetecilerin emir kulu olduğu Akçaabat’ta hepinize mutluluklar diler saygılarımı su­narım. Unutmadan diğer yazılar için aradığı­nız gibi bunun için de telefonlarınızı bekliyorum. Telefon numaraları gazete­mizin künyesinde mevcûddur. Saygıla­rımla. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler