Berat Topal'ın kaleminden

Berat Topal'ın kaleminden

Gazeteci Berat Topal Akçaabat gündemini değerlendirdi.

Zeynep'e destek olalım

Star Tv de yayınlanan Popstar Alaturka şarkı yarışmasına katılarak büyük bir çıkış yapan ve o yarışmadan dördüncü olarak ayrılan Akçaabat'lı Zeynep Birinci programın final yarışmasına katılıyor. Bundan önceki yarışmada dereceye girenler ile son yarışmanın sevilenlerinden oluşacak olduğu belirtilen yeni program Pazar gününden itibaren başlayacağı belirtildi. Önceki programda üstün başarı göstererek seyircilerin gönlünde taht kuran O yarışmada dördüncü olarak elenmişti. Yeni program da Karadenizliler olarak Zeynep'e sahip çıkalım ve o üstün başarısını birincilikle taçlandırmasına yardımcı olalım. Ben yürekten inanıyorum ki ilk programda Karadenizliler tarafından kendisine verilen destek artarak devam edecek olduğuna inanıyorum.
Zeynep'in bu programda elde edeceği başarı Karadeniz'in başarısı olacaktır. Haydi Karadeniz kenetlenelim ve hemşehrimize sahip çıkalım.
Zeynep'in yeni yarışmadaki aday numarası daha belli olmadığı belirtildi. Bu hafta içerisinde program yapımcıları tarafından aday numaralarının açıklanacağını ve o aday numaralarında izleyiciler yarışmacılara SMS göndermeye başlanacağı belirtildi.


Öğretmenlerden rekor tayin talebi

Akçaabat'ta görev yapmakta olan yaklaşık 1387 öğretmenimiz var. Geçen hafta son bulan il içi tayin taleplerine rekor sayıda başvuru yapıldığı belirtildi. İl içinde tayin isteyen öğretmen sayısının dörtyüz civarında olduğunu öğrendim. Çok merak ettim acaba neden tayin isteyen öğretmenlerin sayısı bu kadar fazla olduğunu ama bulamadım. Akçaabat Trabzon 'un en büyük ilçesi merkeze yakın, köylerdeki okullarımıza servisler var, köyle genel olarak Akçaabat'a çok uzak değil, bir öğretmenin tayin istemesi için aklıma gelen nedenleri sorguladım ama yine de heyhat cevabı bulamadım.
Yetkililere sordum onlarda cevabını bulursan bizede söylersen seviniriz dediler. Yöneticilerin bile sebeplerin ne olduğu konusunda hiç bir fikirleri yok. Daha önceki dönemleri araştırdım ortaya çıkan rakamlar makul denilebilecek sayıda ama bu yıl bu rakamlar neredeyse üç katını aşmış durumda. Bu yıl Akçaabat'ta görev yapan her üç öğretmenden biri tayin talebinde bulunuyor. Bu rakamlar hakikaten endişe verici bir boyuta ulaşmış durumda.


23 Nisan ve Balon

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat'ta da çeşitli etkinlikler yapılarak kutlandı. Bayram kutlamaları Akçaabat Fatih Stadyumu'nda organize edilen törenle çoşku doruğa ulaştı. Çocuklar bu mutlu günlerde sevinirken ortaya atılan bazı iddialar ise bayram havasını birden değiştirdi. Bu bayram kutlamalarının diğerlerinde çok farkı vardı. Stadyumdaki yapılan süslemeler, havai fişek atılması, stadyumun muhtelif yerelerine konulmuş alev çıkartan aparatlar, protokol tribünleri üzerine adeta yağan konfetiler ve daha sayamadığım bir sürü aksesuarlar törene katılan kimi vatandaşlar tarafından taktirle karşılanırken çoğunluk tarafından da çok şatafatlı olduğu gerekçesiyle eleştirildi.
Stadyumdaki bu süslemelerin maliyeti ne kadar acaba, her fırsatta ödeneği olmadığını belirterek öğrencilerden para toplayan Milli Eğitim camiası bu süslemeler için ödeneği nereden ayırdı acaba. İddiaya göre Milli Eğitim Müdürlüğünden üst düzey bir yetkilinin söylediğine göre stadyumdaki yapılan süslemelerde kullanılan balonların ve bazı süslemelerin maliyetinin dört bin YTL olduğunu söylediği iddia edildi. Ankara'da yapılan kutlamaları da televizyondan özellikle seyrettim. Devlet erkanının katıldığı Ankara'daki kutlamalarda stadyumda gösterişten ve şatafattan uzak durulduğunu fark ettim.
Akçaabat'ta kamuoyunda konuşulan iddiaya göre kutlamalarda harcana paraların yoksul öğrenci velilerinin okullara yaptığı bağışlardan karşılandığı iddia ediliyor. Bundan okullarda ödenek yokluğundan bahsedileceğine inanmıyorum ve bu gerkçelerle öğrencilerden toplanan paralarında daha toplanmasına gereksinim duyulmayacaktır diye düşünüyorum.

Başkana önerdi

23 Nisan olması nedeniyle bir gelenek haline gelen protokol makamlarının temsili olarak çocuklara devredilmesi nedeniyle onların ne kadar parlak fikirleri olduğunu gün yüzüne çıkardı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'de koltuğunu Mevlüt Selami Yardım İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Elif Kara'ya devretti. Minik koltuğa oturduğunda ilk dile getirdiği olay vatandaşa doğal kaynak suyu içirmek için hazırladığı projeyi dile getirdi. Şehir şebeke suyunun temiz olmadığından yakınan temsili başkan yayla suyunun Akçaabat'a getirmeyi düşündüğünü belirterek bunun için en kısa zamanda bir çalışma yapılması talimatını verdi. Çocuklar bile Akçaabat'ta içilen suyun iyi olmadığını anlamasına rağmen, belediyenin yıllardır üzerinde çalıştığı Işıklar suyunun Akçaabat'a getirmek için yaptığı çalışmalardan henüz bir sonuç alınamadığı kendisine belirtildi. Temsili Başkan Elif Kara'da hemen bir proje hazırlanarak Akçaabat'a hemen yaylalarımızdan su getirmek için çalışmalara başlara başlanmasını istedi.
Bu sözleri duyduktan sonra Akçaabat'ın geleceği konusunda bende oluşan karamsarlık durumum adeta kayboldu. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin çok fonsiyonel düşünmesi ve sorunlar üzerinde kafa yorarak fikirler üretmesi beni artık geleceğe daha da ümitle bakmamı sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler