Berat Topal'ın Kaleminden

Berat Topal'ın Kaleminden

Gazeteci Berat Topal Akçaabat gündemini değerlendiriyor.




TRT ve Flaması

Söğütlü'de bulunan TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü binasının önünde üç adet bayrak direği var. Yan yana bulunan bu üç direklerden ikisinde kendi logosu bulunan flama mevcut, ortada bulunan direkte ise Türk bayrağı var. Türk bayrağının kirli ve sönük olmasının yanında kendi logolarının bulunduğu flamaların bir tanesinin de yırtılmış olduğunu gördüm. TRT gibi Türkiye'nin medarı İftiharı olan bir kurumun gönderindeki bayrağın ve kendi flamalarının bu şekilde olması beni hayretler içinde bıraktı. Bu görüntüler kurumun Karadeniz sahil yolu kenarında olması ve Akçaabat'ın en kalabalık nüfusuna sahip bir beldesi olan Söğütlü de olması nedeniyle aynı görüntüler çok sayıda vatandaş tarafından görüldü.
TRT'nin bundan sonra bu tür hassas konularda daha titiz davranacağını ümit ediyorum.

Akçaabat'ın gerçek nüfusu kaç ?

Adrese dayalı sistem yöntemiyle yapılan en son nüfus sayımında Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın sayısı tespit edildi. Akçaabat'ın girişi olan Söğütlü Beldesindeki ve Kayalar Mahallesi girişindeki tabelalarda eskiden nüfus rakamları 39100 olarak yazılmıştı. En son sayımda ise Akçaabat'ın Nüfusu 36289 olarak tespit edildi ve resmi kayıtlara böyle geçmişti.
Son rakamların açıklanmasının üzerinden yaklaşık iki aydan fazla bir süre geçmesine rağmen Akçaabat'ın girişlerinde bulunan şehir tabelalarında bunlar yazmıyor. Söğütlü beldesi girişindeki şehir tabelasındaki eski rakamlar silinmiş ve yerine yeni rakamlar yazılmadığı görülürken, Kayalar Mahallesi girişindeki tabelada ise hala daha eski rakamlar yazıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün tabelalardaki bilgileri en kısa zamanda yenileyeceğini ümit ediyorum.


Sevim Söğütlü'ye de talip

S.S. Akçaabat-Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Akçaabat'tan Söğütlü'nün mahallelerine yolcu taşıyabilmek için müracaatlarda bulundu. Söğütlü'nün Esentepe ve Fatih Mahalleleri başta olmak üzere Ulu Cami yanından olmak kaydıyla hat talebini Söğütlü Belediyesine bildirmiş ve belediyeden de olumlu cevap almış. Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu da müracaata olumlu baktığını toplu taşımacılığa eş değer ve ya benzer güzel bir hizmet verilmesi halinde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir şekilde ulaşımını sağlanması halinde kendilerine tam destek vereceğini beyan etti.
Aynı karar Akçaabat İlçe Trafik Komisyonuca kabul edilir ve İl Trafik Komisyonunca da onanırsa adı geçen bu mahallelere artık minibüsler çalışmaya başlayacak. Bu mahallelere şu anda Söğütlü Belediyesine ait otobüsler hizmet veriyor. Başkan Sevim bilindiği üzere daha önce de Yıldızlı TOKİ binalarına kadar olan hatta ve Akçaabat'ın bazı mahallelerine de kendilerine üye minibüslerin çalışması için girişimlerde bulunmuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler