Berat Topal'ın Kaleminden

Berat Topal'ın Kaleminden

Gazeteci Berat Topal Akçaabat gündemini değerlendirdi.

Akçaabat Adliyesi alarm veriyor

Akçaabat Adliye hizmet binası ve personel eksiklikleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. 2000 yılında yeni hizmet binası yapılan ve o dönemin rakamlarına göre yaklaşık bir trilyon harcanan adliye hizmet binası şimdi yetersiz geliyor. Önceki dönemlerde iki cumhuriyet savcısının görev yaptığı adliye ye şimdi üç tane savcı görev yapıyor ve hakim yönünden eksiği bulunmayan adliyede zabıt katibi yönünden çok eksik var. Normal şartlarda bir mahkemenin iki zabıt katibi ve bir de sorumlu müdürü olması gerekirken Akçaabat’ta ise bir mahkemeye ise bir zabıt katibi var. Bu katip de duruşmaya mı çıkacak, keşfe mi gidecek, karar mı yazacak hangi işi yapacağını o da bilmiyor. Yeni kurulan mahkemenin ise hiç personeli yok. Geçen yıl Akçaabat’ta görev yapan cumhuriyet savcıları dosyaları zamanında okumadıkları iddiasıyla müfettiş raporları sonucunda Trabzon Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak beraat etmişlerdi. Personel yoksa hakim ve ya savcı görevini nasıl yerine getirsin. Hizmet binası o kadar yetersiz ki bir odada üç katip ve bir müdür olmak üzere dört personel çalışmaya çalışıyor. Arşivi olmayan adliyenin tavan arası açılarak arşiv olarak kullanılıyor ve personel tavan arasında çalışıyor. Düzköy Adliyesinin kapatılmasının ardından dava dosyaları Akçaabat’a verildi fakat personelinin Trabzon’a alınması adliyenin iş yükünü daha da yavaşlamasına neden oldu. Adalet Bakanlığın istediği kriterlere göre hizmet binasının yapılması için gereken özellikte arazi Akçaabat’ta bulunmadığına göre yeni bina yapılması ise neredeyse imkansız bir durum. Hizmet binası sorunu çözülemeyecek olduğuna göre Trabzon Adalet Komisyonu Akçaabat’ın personel sıkıntısını çözerek biraz rahatlama sağlaması gerektiğine inanıyorum.

Salihoğlu aday olmadı

Türk Eğitim-Sen Akçaabat Şube başkanlığını uzun yıllardan beri sürdüren Süleyman Salihoğlu bu görevinden ayrıldı. Geçen hafta yapılan kongrede yeniden başkanlığa aday olmayan Salihoğlu’nun yerine Cevat Şal yeni başkan oldu. Salihoğlu’ nun tekrar aday olmaması eğitim camiasında şok etkisi yarattı. Salihoğlu döneminde geçen aylarda yapılan Türk Eğitim-Sen Trabzon Temsilciliği seçimlerinde yönetim kurulu kararı alarak mevcut başkan Çoşkun Dilber’in seçimdeki rakip adayını destekleme kararı almışlardı. Seçim sonucunda Çoşkun Dilber başkanlığa seçilmesi il yönetimi ile ilçe yönetiminin arasının açılmasına neden olduğu iddia edilmişti. Salihoğlu gibi başarılı bir sendikacının tekrardan aday olmaması başka nedenleri de olduğu iddia edildi. Başkanlığa seçilen Cevat Şal’ın da başarılı bir şekilde devralmış olduğu bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğine ve başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum.

AK Parti’de Akçaabatlı kadın yok

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde Şükran Yetimoğlu’nun yerine Aslıhan Bezirganoğlu başkan seçildi. Bu seçimlerin diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri ise yönetim kurulu listesinde Akçaabat kadın kollarında aktif olarak siyaset yapan kadınlardan hiç birinin olmamasıydı. Akçaabat Kadın Kolları Başkanı Hülya Canik teamüller gereği genel merkez delegesi olarak listede var. Akçaabat’ın Trabzon’un en büyük ilçesi olmasına rağmen il yönetiminde temsil edilmemesi dikkatlerden kaçmadı. AK Parti İl Başkanlığı yönetiminde Akçaabat’ lı yöneticilerin olmasına rağmen kadın kollarında ise aynı derecede temsil edilmesi bekleniyordu.



Yeni Cami nihayet açıldı

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Yeni Cami ibadete açıldı. Tadilatı bir türlü beklenen sürede bitirilemeyen cami eksikleri olmasına rağmen ibatede açıldığı görüldü. Cuma namazı kılınan camiye akın eden vatandaşlar yapılan çalışmaların bazılarından memnun olurken eksik gördükleri yerleri de söylemeden geçemediler. Yapılan tadilatta cami avlusunun genişlediği, yeni bir şadırvan yapıldı. Caminin kapısı, son cemaat yeri ve camiye ulaşımı sağlayan eski merdivenlerde sorunlar olduğu görüldü. Tadilatın bitirilemeyen bu kesimlerin de en kısa sürede tamamlanması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler