Berat Albayrak Trabzon’da

Berat Albayrak Trabzon’da

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Trabzon’da

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı havalimanında Çalışma Ve sosyal Güvenlik Bakanı Süleymen soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akparti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok sayıda vatandaş ve partililer karşıladı. 

 

Buradan Trabzonspor tarafından Ramada Otelde organize edilen eski başkanlar ve yöneticilerin katıldığı toplantıya geçen bakan, daha sonra burada bir konuşma yaptıktan sonra valiliğe geçerek Vali Öz’ü makamında ziyaret etti. 

 

Valilik girişinde vali, vali yardımcıları, garnizon komutanı ve emniyet müdürü tarafından karşılanan bakan Albayrak valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makamda vali Öz’le görüşerek ilin genel durumu hakkında bilgi aldı.

enerji-bakani-trabzonda.jpg

 

Burada bir değerlendirme yapan  Bakan Albayrak “Bakanlığımızın görevlerinden biri olan enerji altyapısı ve yatırımlar konusunda bazı sıkıntılarımız mevcut. Bu sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin sorunudur. Bunu aşmak için çok yoğun bir mesaiyle göreve başladık. Genel ve yerel yöneticilerimiz yanında vekillerimiz de bu kapsamda Trabzon’un bütün sorunlarını yakından takip ediyorlar. Bu durumla birlikte bize düşen kısımla ilgili olarak eskimiş olan alt yapının yenilenmesidir. Bu konuda ciddi çalışmalara başladık.  Bu çalışmalar için yakın takip son derece önemli. Bunun için 5 yıllık bir program mevcut" dedi.  Ana cadde üzerinde boru hattı döşemesinin hızlandırılması yönünde çalışmalarla da ilgilendiklerini söyledi.


            Elektrik kısmıyla ilgili çalışmalar ise tüm Türkiye kapsamında mahalle mahalle şebeke altyapı çalışmalarının gerçekleşeceğini vurgulayan Bakan Albayrak  “Bunu 5 yıllık yatırım bütçesine koyup, bu çalışmaları her yıl hem denetimle hem de araştırmayla takip edeceğiz. Bakanlığımız, TEDAŞ’la birlikte bu işi denetleyecek" şeklinde konuştu. 

 

           Bakan Albayrak Trabzon Türkiye’nin önemli bölgelerinden bir tanesi olduğunu ifade ederken, "Trabzon hem kültürel geçmişi olan hem de şuanda turizmde açısından başarı olacak bir kent. Bundan dolayı bu bölgede elektrik kesintileri gibi aksaklıklar olmamalı. Bu konudaki yapılacak çalışmalarda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve konu hakkında hassas davranmalıdır. ” dedi. 


          Bakan Albayra’ğın ilimizi ve kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Öz “  Dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir sektör olan enerji ve tabii kaynaklarla ilgi zorlu bir görevi üstlendiniz. Hem memleketimiz hem de bölgemiz için güzel hizmetler yapıldı ve bundan sonrada yapılacaktır.  Sadece görev alanınızla ilgili değil şehrimizin bütün alanlardaki sorunlarımıza göstermiş olduğunuz ilgi desteğiniz ve yakın takibiniz için teşekkür ediyorum. Tabi ki bizler Trabzon’daki kamu kurularımız, yerel yönetimlerimiz, sayın bakanlarımız, milletvekillerimizle ve tüm Trabzon halkıyla birlikte kamu yatırımlarını etkin ve verimli bir şekilde yürütmek için gayretler gösteriyoruz. Bu anlamda devletimiz ve hükümetimiz Trabzon’a büyük yatırımlar yapıyor.     2015 yılı yatırım programımız 1 katrilyon üzerinde gerçekleşti. 2016 yılında da inşallah aynı hedefle beraberce yürüteceğiz. Sizlere bu manada vermiş olduğunuz destek ve çalışmalarınız için teşekkür ediyor ve şehrimize hoş geldiniz diyorum.  

Valilik ziyareti sonrası Akyazı Spor Kompleksi inşaatında incelemelerde bulunan bakan Albayrak buradan Of ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler