Belediyemizden Nevruz Kutlaması

Belediyemizden Nevruz Kutlaması

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi'nde nevruz dolayısıyla eğlence programı düzenlendi.

 

 21 Marta günü baharın gelişi olarak Türk Dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından, bahar bayramı havasında kutlanır.

nevruz-kutlamasi2.jpg

Akçaabat sahilindeki havuzların olduğu alanda yapılması düşünülen program havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı bir mekana alındı. Kutlamalar Akçaabat Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesinin kapalı spor salonunda yapıldı. Sadece öğrenciye yönelik yapılan eğlence  programı öğrencilere de bir moral kaynağı oldu.

nevruz-kutlamasi3.jpg

nevruz-kutlamasi5.jpg

Belediye Başkanı Şefik Türkmen de yapılan organizeye katılarak öğrencilere bir konuşma yaptı. Türkmen, “21 mart baharın gelişidir, Türklerin orta Asya da başlattığı bir gelenektir ve günümüze kadar gelmiştir. Bu yılki kutlamaları açık alanda planlamıştık. Ancak havanın yağışlı olması nedeniyle bu günü sizlerle paylaşmayı uygun gördük dedi. Sizleri seviyoruz, geleceğimizin teminatısınız. Sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

nevruz-kutlamasi.1jpg.jpg

Akçaabat Belediyesince hazırlanan pilav ve ayranlar da öğrencilere ikram edildi. Akçaabat Lisesi Müzik Öğretmeni Serdar Pul, yöresel sanatçılarımız Ahmet Akyüz ve Kemal Bilazer de programa renk kattılar.  Öğrenciler el ele kol kola dakikalarca horonlar oynadılar, halaylar çektiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat