Belediyeden Yarışma

Belediyeden Yarışma

Akçaabat Belediyesi 'kurtuluşunun 100. yılında nasıl bir Akçaabat hayal ediliyor' konulu yarışma düzenliyor.

Akçaabat Belediyesi Basın-Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle 'kurtuluşunun 100. yılında nasıl bir Akçaabat hayal ediliyor' düşüncesinden hareketle ödüllü 'Akçaabat 2018' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyor.

Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Aydın Berberoğlu yaptığı açıklamada, katılımcı bir yönetim anlayışından hareketle vatandaşların gelecekte nasıl bir Akçaabat istediklerini ortaya koymak ve kültürel etkinlik için böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. İlçenin 90. kurtuluş yıldönümüne birçok etkinlikle kutlamayı planladıklarını kaydeden Berberoğlu, "İlçemizin 90. yıldönümü nedeniyle 'kuruluşunun 100. yılında nasıl bir Akçaabat hayal ediliyor' düşüncesinden hareketle ödüllü 'Akçaabat 2018' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Yarışmaya ilköğretim okulu öğrencileri resim ve şiir, lise ve dengi okul öğrencileri şiir ve kompozisyon ve diğer katılımcılar ise şiir ve kompozisyon alanlarında katılabilecek. Eserler 1 Şubat 2007 tarihi mesai bitimine kadar Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne elden ya da posta ile teslim edilebilecektir." dedi.


Her yarışmacının kendi kategorisinde sadece bir eserle yarışmaya katılabileceğini anlatan Berberoğlu, eserlerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve belediyece geçmiş yıllarda aynı konuda yapılan yarışmalara gönderilmemiş olması gerektiğine dikkat çekti.

Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirmesi oluşturulacak jüri tarafından 8 Şubat 2008 tarihinde belirlenecek. 17 Şubat 2008 tarihinde yapılacak törenle de ilköğretim resim, ilköğretim şiir, lise şiir, lise kompozisyon, serbest şiir ve serbest kompozisyon dallarından dereceye girenlere ödülleri verilecek. Yarışmada dereceye girenlere, 225 YTL ile 50 YTL arasında değişen para ve mansiyon ödülleri verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler