Belediyeden Vergi Uyarısı

Belediyeden Vergi Uyarısı

Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürü Kaya Yemiş, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi için 31 Mayıs'ın son tarih olduğunu belirtti.

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi 2010 yılı 1. taksitini ödeme süresi 31 Mayıs 2010 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir.

 

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre Belediye sınırları ve mücavir alanı içerisinde gayrimenkul sahibi ve adlarına emlak Vergisi tahakkuk olanların vergilerini ödemeleri kanun gereğidir.

 

2464 sayılı belediye Gelirleri kanununa mükerrer 44. maddeyle eklenen “ Belediyenin Çevre Temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlar ile işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar Çevre Temizlik Vergilerini ödeyeceklerdir” denilmektedir.

 

Bundan dolayı 2004 yılından itibaren işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda Çevre Temizlik Vergisi su faturalarına dahil edilmemektedir.

 

Mükelleflerin mağdur olmamaları için vergilerini süresinde ödemeleri, kolay ödeme yapmaları için ödemelerini son günlere bırakmamaları mükelleflerin menfaatlerinedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler