Belediye'den Uyarı Geldi

Belediye'den Uyarı Geldi

Akçaabat Belediyesi borçların yeniden yapılandırılması konusunda vatandaşları uyardı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 25 Şubat 2011'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe gerin ve halk arasında Torba Yasası olarak bilinen, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun ile 31 Aralık 2010'dan önce borcu bulunan mükelleflere ödeme kolaylığı getirildiği belirtildi.

   

Açıklamada, 31 Aralık 2010'dan önce belediyeye su, emlak, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, kira borcu bulunan mükelleflerin en geç 2 Mayıs 2011 tarihi mesai bitimine kadar belediyeye müracaat ederek, birikmiş borçlarını yapılandırabilecekleri ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

   

''Borcu bulunan mükelleflerimiz bu kanunla birikmiş borçlarını ister peşin isterse de kanunda belirtilen taksitler şeklinde ödeme imkanına kavuşturulmuştur. Bu kanundan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin birikmiş gecikme faizleri, gecikme cezaları silinerek yerine TEFE/TÜFE oranları ile yeniden yapılandırılacaktır. Yasalaşan bu kanununla birlikte kendine ait gayrimenkulü bulunup ta bugüne kadar belediyemize emlak bildiriminde bulunmayan kişiler de bu kanun kapsamından faydalanabileceği için en kısa süre içerisinde belediyemize bizzat başvurmaları gerekmektedir.''

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler