Belediye'den Ucuz Ekmek

Belediye'den Ucuz Ekmek

Akçaabat Belediyesi, ucuz ekmek yerinin ihalesi 12 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek

 

Akçaabat Belediyesi, vatandaşlara ucuz ekmek satışını temin etmek amacıyla başlattığı çalışmaları son a-şamasına getirdi. Belediye tarafından açılan ve ucuz ekmek satışının yapılacağı 3 ekmek tanzim satış yerinin ihalesi 12 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Belediye Hasan Saka Toplantı Salonu'nda saat 14.30'da gerçekleştirilecek ihale ile eski Devlet Hastanesi'nin önü, Pulathane İş Merkezi'nin sahil tarafı ve Temel Aslan Sitesi'ndeki Zabıta Kontrol Bürosu olarak kullanılan yer ucuz ekmek satış yeri olarak tahsis edilecek.

Konuyla ilgili olarak   bir açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ekmek fiyatlarını dengelemek ve vatandaşlara ucuz ekmek yedirebilmek için bir süre önce başlattıkları çalışmanın son aşamasına geldiğini söyledi. Başkan Türkmen, konuyu oldukça detaylı olarak düşündüklerini, belediye olarak bir fırın açmanın bile gündeme getirildiğini belirterek, “Netice itibariyle ilçemiz merkezinde fırıncılık yapanların katılımına açık bir ihale ile bu işi çözüme kavuşturmayı kararlaştırdık. Bu durum, hem fırıncılarımız için hem de vatandaşlar için en uygun çözüm olacaktır.” dedi.

Ekmek fiyatlarının üretim maliyetlerinin çok üzerinde seyrettiğini, bunun da alım gücü düşük olan vatandaşları etkilediğini belirten Başkan Türkmen, ihalenin fırıncıların iş ha-cimlerini etkilemeyeceğine inandığı-nı da kaydetti.

Türkmen, şunları söyledi:

“Ekmek fiyatlarındaki pahalılık, ilçemizde fırınların sayısında da büyük artış meydana getirdi. Bu tanzim satış yerleri fırın sayısındaki artışı da engelleyeceğinden, fırıncıların Pazar paylarında herhangi bir değişiklik yaratmayacaktır. Bayat ekmek satışının tavan yaptığı bir ortamda, fiyatın aşağı çekilerek dargelirli vatandaşlara taze ekmek yiyebilme şansını vermeye kimsenin itirazı olmayacaktır. Kaldı ki bu satış yerlerinin sayısını fazla da tutmadık. Bakkallarımız da bu satış yerlerinden etkilenmeyeceklerdir. Çünkü mahalledeki vatandaşlar yine bakkallarından ekmeklerini aldırmayı sürdüreceklerdir.”

Akçaabat'ta 350 gram ekmek 1 lira, 550 gram ekmek 1,5 lira, 750 gram ekmek 2 lira, 1150 gram ekmek 3 lira, 1550 gram ekmek 4 lira, 2000 gram ekmek 5 lira ve 2400 gram  ekmek de 6 liradan satılıyor.

Fırıncılardan Boykot...

Öte yandan Akçaaba'ta  fırın işletmecileri bir araya gelerek belediyenin yaptığı bu ihaleye girmeme kararı aldı.

Bir toplantıyla gelen Akçaabat'taki fırıncılar, ihalenin fırıncılara darbe vuracağını gerekçe göstereke ihaleye girmeme kararı aldıkları öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler