Belediyeden mezarlık atağı

Belediyeden mezarlık atağı

Akçaabat Belediyesi mezarlık işini sıkı tutmaya başladı.


Akçaabat Belediyesi mezarlık işini sıkı tutmaya başladı. Belediye bünyesinde Mezarlıklar Şefliği kuran ve başına Hasan Cemil Çelik’i getiren Akçaabat belediyesi, yeni yılla birlikte mezarlıklara defin ruhsatı alınmadan ölülerin gömülmesine izin vermeyeceğini açıkladı.
Mezarlıklar Müdürü Hasan Cemil Çelik, yayımladığı açıklamada Akçaabat Belediyesi’nin 25 Aralık Salı gününden itibaren 5393 Sayılı Belediye Yasası’nın 14. maddesinin a bendi ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile Mezarlıklar Tüzüğü ve Nizamnamesi gereği ilçemiz belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde ölen kişilerin belediyeye ait mezarlıklara gömülmesi sırasında defin ruhsatı aranacağını belirterek, “Artık defin ruhsatı alınmadan ölülerin mezarlıklara gömülmesine izin verilmeyecek.” dedi.
Mezarlıklar Şefliği’nin “Misafir Mezarlığı” olarak bilinen mezarlığın İstiklâl Caddesi tarafında hizmet vermeye başladığını da hatırlatan Çelik, devlet hastanelerinden veya sağlık ocaklarından alınacak ölüm belgelerinin ölü yakınları ya da muhtarlar vasıtasıyla kendilerine iletilmesi halinde defin ruhsatı verileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler