Belediye'de Büyük Arbede

Belediye'de Büyük Arbede

Akçaabat Belediye Meclisi'ne Bir Grubun Gelmesi Üzerine Olay Çıktı.

 

Akçaabat Yeni Mahalle mevkiinde Akçaabat belediyesi tarafından yapılan ve halk arasında 18. Madde olarak bilinen imar uygulamasına vatandaşın tepkisi be sefer sert oldu. Meclis toplantına ara verildiğinde belediye terasında szölü başlayan tartışmalar yumruklaşmaya kadar gitti. Olayı önce belediye güvenlik görevlileri, ardında da emniyet güçleri müdahale ederek olayın büyümesi engellendi.

Başkan’ın tepkisi sert oldu.

Başkan Türkmen’in önünde olan olaylar sonrasında çok sert konuşan Başkan Türkmen, Yaptıkları hiçbir işin yasalara aykırı olmadığını ve bunu zamanla anlayacaklarını belirtti. Başkan Türkmen “yanlış yaptığımız bir şey yok. Hakkınızı yasal yollarda arayın. Belediyeye dilekçenizi yazın size gerekli cevabı verirler. Kabadayılık ile hiçbir şey yapamazsınız. Burayı basmakla bizi korkutacağınızı mı sanıyorsunuz. Kimseden korkumuz yok. Bir canımız var, sizin de bir canınız var” dedi.

Mecliste üstü kapalı bir üyeye sert gönderme.

Olay sonrası Meclis toplantısına devam edildi. Burada konuşan Türkmen, “Burası kanunlar ile yönetilen bir kurumdur. Burada hiç kimse istediği gibi hareket edemez. Buraya adam gibi meclisi dinlemeye gelen kişilere kapımız açıktır. Olay çıkartmak isteyenleri içeri almayacağız. Ama maalesef içimizde bunlara destek olan ve umut verenler var.  Bunlara ön ayak olanlar oluyor. Bu idari karardır bu iptal edilebilir,  diye umut verenler var. Bu olay herkese soruldu edildi. Bu olaydan geri dönüş olmayacağını bunlara doğru anlatacağız. Şimdi aynı şekilde Yaylacık’ta uygulama yaptık, diğer yerlerde uygulama yaptık. Söğütlü’de uygulama yapıldı. Bunlarda mı iptal edilecek. Böyle bir şeyin imkanı yok. Yasalarda yeri yok.  Tek yapacağınız şey mahkemeye vermektir. Buradaki yaşlı amcalar, teyzeler feryat ediyor, yerimiz elimizden alındı. Biz kimsenin yerini almadık. Herkesin yeri yerindedir. Burada öncelikle orada yaşayanların menfaatine yapılan bir uygulamadır. O yol olmaza oradaki yerlerden ne olur” dedi.

belediye-arbede2.jpg

belediye-arbede3.20121003183907.jpg

Başkan Türkmen meclis üyelerinden birileri bunlara giderek “içim rahat değil, bu içime sinmedi şeklinde umut dağıtıyor. Sen ne demek istiyorsun, geçmişte altında imzası olan ve bu işi takip eden bir adamsın. Burada yok, ama olsa da yüzüne söylesem.  İçimizde başka da varsa öbür dünyada 20 tırnağımla yakasındayım” dedi.

Olay anının tamamı sansürsüz bir şekilde birazdan yayında olacaktır.

Yayımlanan fotoğraf, haber ve görüntülerin her türlü hakkı sitemize  aittir.Kullanılması da 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.İzinsiz kullanılması halinde yasal hakkımızın aranacağının bilinmesini  önemle hatırltırız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler