Belediye Yöneticilerine Seminer

Belediye Yöneticilerine Seminer

Akçaabat Belediyesi'nin Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ile kurduğu işbirliği devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi'nin Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ile kurduğu işbirliği devam ediyor.

Her iki kurumun ortaklaşa gerçekleştirdikleri son etkinlik ise belediyenin birim yöneticilerinin katıldığı “Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu çalışma oldu. Hasan Saka Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çalışmaya Belediye Başkan Vekili Aydın Berberoğlu da katılırken, açılış konuşmasını ise MPM Karadeniz Bölge Müdürü Nuray Kansız yaptı.

Ülkemizde de yürütülmekte olan “kamuda yeniden yapılandırma” çalışmaları kapsamında belediyelerde kaynak kullanımında verimlilik düzeyinin yükseltilmesine yönelik çeşitli teknik ve yönetsel düzenlemeler yapılmakta olduğunu hatırlatan Bölge Müdürü Nuray Kansız, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2002 yılında başlatılan “Belediyelerde Performans Ölçümü Projesi (BEPER)”nin de, bu yönelimin sonucu olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

BEPER'in bir amacının “Belediyelerin sundukları mal ve hizmetlerin kalitesini artırmak; etkin ve verimli bir hizmet anlayışını yerleştirmek” olduğunu ifade eden Kansız, şunları söyledi:

“Verimlilik düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunabilecek tekniklerden yararlanılmasına yönelik çalışmaların bir yönetim sistemi bütünlüğüyle yürütülmesi ve verimlilik kavramının algılanma biçiminden kaynaklanan olumsuzlukların giderilmesi gerekmektedir. Belediyeler gibi ağırlıkla kamu hizmeti niteliğinde çok yönlü etkinlikleri, çoğu durumda eş zamanlı olarak gerçekleştirmek durumunda olan yapılarda bu zorunluluğun önemi daha da artmaktadır. Bu saptamaların neticesinde, bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz.”

“Yönetim fonksiyonları, liderlik, motivasyon, iletişim, yetki devri, zaman yönetimi, çatışma yönetimi, örnek olaylarla ekip çalışması” başlıklarından oluşan bir içeriğe sahip olan seminerde sunum ise MPM Uzmanı Bülent Kaya tarafından yapıldı. Kaya, bu seminerle yöneticilerle yönetim teknikleri ve kuramsal bilgilerin verilmesinin yanı sıra ekip çalışmasını örnek olaylar ve uygulamalar aracılığıyla geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler