Belediye ve Muhtarlık el ele verdi.

Belediye ve Muhtarlık el ele verdi.

Nefsipulathane Mahallesi’nin en keskin viraja ve rampaya sahip olan sokaklarından birinin daha sıkıntısı ortadan kaldırıldı.

Nefsipulathane Mahallesi’nin en keskin viraja ve rampaya sahip olan sokaklarından birinin daha sıkıntısı ortadan kaldırıldı.
Mahalle sakinlerinin yanı sıra araç sahiplerinin de korkulu rüyası haline gelen Çeşme Sokak şimdi 3 metre daha genişledi.
Akçaabat Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin gerçekleştirdiği ve vatandaşların da destek sağladığı çalışmalar çerçevesinde Çeşme Sokak’ın 100 metrelik bölümünde 4 metrelik yol genişliği 7 metreye çıkartıldı.
Genişletme çalışmaları tamamlanan yolun üst kesiminden yola toprak kaymasını engellemek için başlatılan 4 metre yüksekliğindeki taş duvarın örme çalışmaları ise sürüyor.


Öte yandan Çolaklı Mahallesi ile Nefsipulathane Mahallesi’ni üst kesimden birbirine bağlayan yol nihayet ulaşıma açıldı. 5 yıl önce Çolaklı Mahallesi’nde kalan bölümü tamamlanan yolun Nefsipulathane Mahallesi tarafında kalan bölümü de ulaşıma açıldı.
Patikadan ibaret olan 300 metre uzunluğundaki kadastral yolun vatandaşların rızasının alınmasından sonra başlayan açılma işleminde patika yol, alt yapı çalışmaları da tamamlanarak 5 metre genişletildi.
Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sağlamlığını artırmak için ördüğü 150 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde taş duvarın yapımının tamamlanmasının ardından stabilize malzemesi serilen yol geçtiğimiz hafta hizmete açıldı.

Kayalar Mahallesi’nin alt kısmından geçen ve Akçaabat-Düzköy karayolu yapılmadan önce ulaşımın sağlandığı yolun bakım çalışmaları yapılıyor. Mevcut yolda yılların meydana getirdiği bozulmayı düzelten Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu yolun 900 metrelik bölümünü asfalt dökülecek hale getiriyor.

Belediye Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber, çalışmanın tamamlanmasının ardından gerekli hava şartlarının oluşması halinde asfaltının da serileceğini söyledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler