Belediye Kütüphanesine ilgi

Belediye Kütüphanesine ilgi

Belediye-İş sendikası tarafından temin edilen kitaplarla kurulan Akçaabat Belediye Kütüphanesi, özellikle öğrencilerin büyük ilgisini görüyor.

Belediye-İş sendikası tarafından temin edilen kitaplarla kurulan Akçaabat Belediye Kütüphanesi, özellikle öğrencilerin büyük ilgisini görüyor. 3 Haziran 2005 tarihinde açılan ve 5.685 kitabı bulunan Belediye Kütüphanesi, hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında öğrencilerin tercih ettikleri ders çalışma ve kitap okuma mekânlarının başında geliyor.
240 üyesi bulunan ve 2007 yılı içerisinde 1588 kişiye hizmet veren kütüphanede yer alan Seviye Belirleme Sınavı ve Öğrenci Seçme Sınavı’na yönelik kaynak materyallerin çokluğu öğrencilerin ilgisini tetikleyen başlıca etkenler arasında yer alırken; öğrenciler, okullarında başlatılan kitap okuma saati uygulaması çerçevesinde de birçok farklı kitap alternatifini aynı mekânda bulabiliyorlar.
12-18 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda da çocuklardan oluşan okur yoğunluğu artan kütüphane, Pulathane İş Merkezi’nin ikinci katında yer alıyor.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kütüphanenin sorumlularından Huzur topal, kütüphanelerinde her türlü kaynak kitabı bulmanın mümkün olduğunu, bunun yanı sıra her kesime yönelik yüzlerce kotu alternatifli kitabın raflarında yer aldığını belirtti. Topal, kütüphanelerinin vatandaşların kitap bağışlarıyla da her geçen gün zenginleştiğini belirtti.
Akçaabatlı araştırmacı yazarlardan Haydar Kenan Gedikoğlu’nun bağışladığı 185 adet kitabın ayrı bölümde okurlara sunulduğu kütüphaneye Nevzat-Hikmet Eskicioğlu 15, Mehmet Fatih mısır 11, Eren Aydın 7, Dr. Enver Uzun 6 kitap, Yusuf Aydın 5, Hanım Boğuşlu ise 4 takım ansiklopedi bağışladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim