Belediye Hız Kesmiyor

Belediye Hız Kesmiyor

Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce Dürbinar Mahallesi Şehit Sokak’taki yol genişletme çalışmaları başlatıldı. Yıllardır büyük araç girmeyen 2 metre genişliğindeki yol 5 metreye çıkartılacak.

Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce Dürbinar Mahallesi Şehit Sokak’taki yol genişletme çalışmaları başlatıldı. Yıllardır büyük araç girmeyen 2 metre genişliğindeki yol 5 metreye çıkartılacak.

200 metre uzunluğundaki yol genişletilirken yolun parkeleri döşenecek, yol boyunca perde beton duvar yapılacak. Mahalle sakinleri belediyenin yapmış olduğu bu çalışmalardan son derece memnun olduğunu bildirdi.durbinar-mah.-yol-acma-calismasi-(48).jpg

OKULLARDA TATBİKAT

Akçaabat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sivil Savunma Günü nedeniyle İlkokul çağındaki çocukların yangın ve yangın anındaki tehlikelere karşı bilinçlendirme kapsamında bir dizi çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

İlk olarak Akçaabat Anaokulu minik öğrencileri İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyarette bulunup çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Minik öğrencilere yangın ve yangınla mücadele konusunda teorik eğitim, ayrıca yangın esnasında neler yapması gerektiği itfaiyenin yangına hangi şekilde müdahale ettiği ile ilgili pratik eğitimler verildi. Ayrıca minik öğrencilere kibritle oynamamaları gerektiği, olası bir yangın durumunda 110 yangın ihbar telefonunu aramaları konusunda bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Daha sonra bu kapsamda Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulunda İtfaiye ekiplerinin gerçeği aratmayan tatbikatı özellikle minik öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Tatbikat kapsamında ilk olarak yangın anında mahsur kalan öğrenciler merdivenli araçla kurtarılıp ambulansa sevk edildi. Ayrıca büyük bir ateş yakılıp söndürülürken öğrencilerin heyecanı iki katına çıktı. İtfaiye ekiplerine moral alkışlarıyla destek veren örenciler heyecanlı dakikalar yaşadı.

İtfaiye Müdürü Turhan BEKTAŞOĞLU yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Okullarımızda yangın ve yangınla mücadele konusunda verdiğimiz eğitim ve öğretim amaçlı faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Okul müdürlerimizin talepleri doğrultusunda okullarımıza giderek çocuklarımız daha güvenli yarınları için görsel eğitimlerle bunu pekiştirmeye devam edeceğiz. Ben buradan Abdullah Fazıl İlkokulu Müdürü ve tatbikatta görev alan öğretmenlere bize katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum dedi. 

img_8031.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler