Belediye Camii Yeniden

Belediye Camii Yeniden

Akçaabat şehir merkezinin en yeni ama ibadete en elverişsiz camilerinden biri olan Belediye Camii’nin yıllardır gündemde olan genişletilmesi konusunda belirli bir aşamaya gelindi.

 

Akçaabat Belediyesi, caminin kasnağının yıkılmadan genişletilmesi için hazırladığı projede son rötuşlarını yaparken; caminin yıkılıp yapılması yönünde baskı yapan Akçaabat Müftülüğü’ne ise olumlu yanıt vermedi.

Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyarete gelen Akçaabat Müftüsü Yakup Baki ile konuyu müzakere eden Belediye Başkanı Şefik Türkmen, caminin civarındaki binaların yıkılmadığı bir ortamda kıble nedeniyle yapıla-cak hiçbir çalışmanın camide istenilen genişliği yaratmayacağını söyledi.

Hazırladıkları projede caminin kubbesi ve kasnağının yıkılmadan gerçekleştirecekleri çalışmaları Müftü Baki’ye anlatan Başkan Türkmen, tuvaletlerin ve şadırvanın caminin ilave edilecek bölümünün altına alına-cağını, mevcut çay ocağı için de benzeri bir yer inşa edileceğini belirtti.

Öte yandan Belediye Camii’nin genişletilmesi konusunda cemaatin genel isteği ise hamamın ve Belediye Balıkhanesi’ne doğru inen Hüseyin Reis Sokağı’ndaki dükkanların yıkılarak kazanılan alan üzerine caminin geniş bir avlu içerisinde yıkılarak yeniden inşa edilmesinden yana

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler