Bedava Çuval

Bedava Çuval

Akçaabat ta 4-7 Temmuz tarihleri arasında 7 bin çuvalın üçretsiz İlçe Tarım Müdürlüğünce dağıtılacağı açıklandı.

Fındık üreticilerine 50 bin jüt çuvalın ücretsiz dağıtımına başlandı.

Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB)  koordinasyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Trabzon İl Müdürlüğü’nce desteklenen ve Oltan Gıda Maddeleri İhracat İthalat ve Ticaret Ltd. Şti tarafından finanse edilen Kaliteli Fındık Projesi-2012 kapsamında üreticilere ücretsiz jüt çuval dağıtımına başlandı.

Fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla aflatoksin oluşumuna neden olan naylon yerine jüt çuval kullanmayı teşvik etmek amacıyla 2 aşamalı olarak düzenlenen projenin açılış töreni TTB binası önünde yapıldı.

Üreticilerin katıldığı törende konuşan Türkiye Fındık İhraç rekortmeni Oltan Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan Veli Oltan, “Trabzon Türkiye’nin fındık üretiminde belki de sadece yüzde 10 üretiyor ama ihracattaki payı neredeyle toplamın yarısı. Bu sorumluluktan yola çıkarak ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak böyle bir sorumluluk projesini uygulamaya başladık. Verim ve kalitenin arttırılması için hepimize görev düşüyor. Bunu her aşamada gerekeni yaparak yerine getirmemiz lazım. Verim ve kaliteyi arttırırken, sosyal sorumluluk açısından da toplama işleminde çocuk işçi çalıştırılmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Hep birlikte hareket edersek her aşamada kontrollü üretim yaparsak, Türk fındığındaki Allah vergisi lezzet daha da artacaktır. Bu da daha çok satmak ve kazanmak demektir” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ise, borsa olarak 2003-2005 yılları arasında borsa olarak kaliteli fındıkla ilgili çalışma yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi:“Fındıkta verim ve kalite randıman, randıman ise para demektir. Türkiye, fındıkta elinde bulundurduğu dünya üstünlüğünü korumak, hatta daha da pekiştirmek için çaba göstermelidir. Bu proje bunun en önemlilerinden biridir. Bazı konulara özellikle dikkat etmeliyiz. Fındığı aflatoksinden korumak için özellikle naylonlardan uzak durmalıyız. Naylon demek bozukluk demektir. Bozukluk da randıman kaybı, para kaybı demektir.”dedi

Trabzon’daki görev süresi içindeki en önemli projelerden birine katıldığını belirten Trabzon Vali Vekili Adem Karahasanoğlu ise “Fındık ihracatında fındık üretiminde Türkiye lider ülke olacak. Bu liderliğini koruması ve devam ettirmesinin yolu Dünya üretimde ve ihracatta uyulması gereken kurullara uyulması gerekir” şeklinde konuştu.

Daha sonra, ÇKS sistemine kayıtlı üreticilere jüt çuval dağıtımına başlandı. Dağıtımla ilgili detaylı bilgi 4440208 nolu telefondan alınabilecekler. Akçaabat ta 4-7 Temmuz tarihleri arasında 7 bin çuvalın İlçe Tarım Müdürlüğünce  dağıtılacağı açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler