Bebekler Ölmesin Çalıştayı

Bebekler Ölmesin Çalıştayı

"Bebek Ölümlerinin Önlenmesi Çalıştayı’’ Akçaabat'ta yapıldı.

 

"Bebek Ölümlerinin Önlenmesi Çalıştayı’’  Akçaabat'ta yapıldı.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen "Bebek Ölümlerinin Önlenmesi Çalıştayı’’  Akçaabat  Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'nde yapıldı.

Çalıştayın kapanış törenine, Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Halit Çınarka, Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Dereli  ile alanında uzman 27 çalıştay üyesi ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

8 ayrı grup halinde gerçekleştirilen çalıştayın moderatörlüğünü Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Şükrü Özgün’ün yaptı.

Çalıştayda konuşan Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, yapılan çalışmalar ile bebek ölüm oranlarının aşağıya çekildiğini belirtti. Hamzaoğlu " Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Bakanlığımız tarafından konu ile ilgili çeşitli programlar yürütülmektedir. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye de bebek ölüm hızları son on yılda hızla düşerek 2007 yılında binde 29 iken, 2015 yılında binde 7,6 ya gerilemiştir. İlimizde ise 2007 yılında binde 15,3 iken 2015 yılında binde 4,5'e gerilemiştir. Bebek ve anne ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programların sürdürülmesi, ölüme neden olan durumların tespit edilmesi, çözüme yönelik yeni programların hayata geçirilmesi, bebek ölümlerinin bu seviyelerden daha aşağılara düşürülmesinde önem arz etmektedir. Bu kapsamda yerel düzeyde bebek ölümlerinin nedenleri ile oluş biçimlerinin ayrıntılı olarak değerlendirileceği ve bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik yeni çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Çalıştay sonrasında katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

bebekler-olmesin-calistay.jpg

 

dr.-koksal-hamzaoglu.jpg

bebekler-olmesin-calistayi-trabzon.jpg

bebekler-olmesin-calistayi-trabzon-a.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler