Bayanlara Tarama Yapıldı

Bayanlara Tarama Yapıldı

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği tarafından “Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı Projesi” kapsamında Akçaabat’ta tarama yapıldı.

 

 

İlçemiz Söğütlü ve Şinik beldelerinde ile Ambarcık, Kirazlık, Koçlu ve cevizli köylerinde gerçekleşen tarama ile yaklaşık 800 bayana mamografi filmi çekildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki, kırsal bölgelerde yaşayan bayanların kolay bir şekilde taramadan geçmesi için araçla hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini belirtti. Meme kanserinin her 8 kadından birisinde olma ihtimalinin olduğunu belirten Dr. Nimet Baki “her 8 kadından bir kadında meme kanseri olma riski var. Mobil araç sayesinde kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kolay bir şekilde taramadan geçmesini sağlıyoruz. Kanserde erken tanı tedavi için çok önemli. “Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı Projesi” ile meme kanserinin erken teşhisi ile tedavi masraflarının azaltılması ve bölge halkının bu konuda bilgilendirilmesi hedefleniyoruz. Proje kapsamında, Trabzon ve çevre illerdeki köylere gidilerek, doktor kontrolünde 49 yaş üstü kadınların mamografisi çekilecek, kanser bulgusu saptanan hastalar ise hastaneye sevk edilip takipleri yapılacak. Trabzon ve çevre illerin meme kanseri haritası da çıkartılacak” dedi.

sogutlu-beledesi.jpg

 sinik-meme-kanseri-taramasi.jpg

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki, Söğütlü ve Şinik beldeleri ile Ambarcık, Kirazlık, Koçlu ve Cevizli köylerinde 800’e yakın bayana mamografi çektiklerini belirterek derneğin çalışmasına destek sağlayan, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli ve Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan ile köy muhtarlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler