Batur'dan Bombardıman

Batur'dan Bombardıman

A.Sebatspor Başkanı Şenol Ayvaz’ın istifasını istediği Teknik Direktör İsmail Batur, açtı ağzını yumdu gözünü…

 

 

"Seyirci başkanı protesto etti

Faturası bana kesildi!"

 

İsmail Batur, “Karadenizspor maçında, seyircinin maç içindeki başkana yönelik küfürlerini ve uygunsuz davranışlarını, başkan benim yaptırdığımı düşündü, bana mâl etti. Bunun üzerine istifamı istediler” dedi

 

Önceki gün oynanan ve 2-0 mağlup olunan Karadenizspor maçı sonrası Başkan Şenol Ayvaz tarafından görevine son verildiği açıklanan Teknik Direktör İsmail Batur, zehir zemberek açıklamalar yaptı. Batur, 2 yıl görev yaptığı Kırmızı-Beyazlı kulüpte önemli başarılara imza attığını söyleyerek, A.Sebatspor kulübü ile yollarının ayrılmasındaki sebebin kendisinden kaynaklanmadığını söyledi. Batur, dün kulüp tesislerinde yaptığı açıklamada yönetime göndermelerde bulundu.

 

İsmail Batur, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Maalesef Karadeniz maçından sonra görevimden ayrılmak zorunda kaldım. Ayrılmamın sebebi ben değilim, çünkü ben bu takımı ligde bıraktım niye ayrılayım ki? Ayrılmamın sebebi başkandan kaynaklanıyor. Çünkü onun istediklerini benim yapma şansım yok. Biz bildiğimiz doğrularla hareket ederiz. Zaten biz bu doğrularla hareket ettiğimiz için başarılı sonuçlar aldık ve ligde kaldık. Eğer burada bir hoca varsa buna başkalarının müdahale etme şansı yoktur.”

 

Başkan Şenol Ayvaz’ın 25 gündür kendisi ile konuşmadığını belirten Batur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konuşmamasının sebebi de, bana istediklerini yaptıramamasıydı. Benim kovmak için takımın mağlup olmasını bekledi. Ama biz 8 haftadır yenilmedik. 5 maç üst üste kazanarak takımı ligde tutmayı başardık. Karadeniz maçında mağlup olunca buda başkanın işine yaradı. Seyircinin maç içindeki başkana yönelik küfürleri ve uygunsuz davranışlarını, benim yaptırdığımı düşündü, bana mâl etti.”

 

Seyircinin protestosunun üzerine maç sonunda iki yöneticiyi yanına göndererek istifasını istediklerini belirten Batur, “Benim ayılmamın asıl sebebi bundan ibaret değil. Tabi ki bunun öncesi de var. 2-3 maç kaybettiğimiz zaman seyirciler hocaya küfredebilir, başkana da küfredebilir. Başarılı olursan alkışlanırsın, başarısız olduğun zaman ise yuhalanırsın, tepki görürsün. Ben Trabzonluyum, seyirciler Akçaabatlı, benim onlara bir şey yaptırma durumum olamaz. Ben eğer seviliyorsam 2 sene içinde A.Sebatspor da yapmış olduğum başarılardan dolayıdır” dedi.

 

Başarılarından dolayı mutlu olduğunu belirten Batur, “Ben buradan giderken arkamda sevenlerimi bırakacağım. Böyle yalanlarla dolanlarla, birilerini kandırmakla bir yerlere varamazlar. Başkanla aramızda problemler vardı. Karsspor maçında 2-2 berabere kaldık. O maça bir antrenörü çağırıyor. O antrenör de sayın Mehmet birinci. Hem başkanın çağırması etik değil hem de antrenörün gelmesi etik değil hiç yakıştıramadım. Eğer burada bir antrenör varsa, o antrenörün buraya gelmesi son derece yanlış. İlk önce buradaki antrenörü göndereceksin ondan sonra bir başka antrenörle konuşacaksın.”

 

“İkinci yarı klasman grubunda 8 hafta yenilmedik. Yine de yaranamadık. Ama görünüyor ki biz Sebatspor kulübüne çok iyi hizmetler verdik o hizmetler karşısında da karşılığımı aldık ama alamadığımız çok şey var. Ben yine de söylüyorum ben sebatlıyım. Ben bu takımın formasını giydim. Bu takımın zarar görmesini hiçbir zaman istemem. Ben 2 seneden beri elimden geleni yaptım ama sayın başkan her kulvarda beni kötülemek için elinden geleni yaptı. Ben her şeyi anlatıyorum bu bana zarar verecekmiş hiç umrumda değil.

 

Antrenörlüğü bırakırım, hiç olmazsa şerefimle bırakırım doğruları söyleyerek bırakırım. İnsan gibi yaşarım yalan yanlış konuşmam ama bildiğim doğrulardan da şaşmam. Ben burada yaptıklarımı kamuoyu takdir etsin. Bu takdiri kabul ediyorum ama benim buradan gönderilişim etik değil. Ne bi başkana yakıştı. Bunu insanlar bilsinler diye söylüyorum.  Gazeteci arkadaşlarım bana bu konuda konuşma dedi ama ben konuşma gereği duyuyorum. Bilsem ki bu bana zarar verecek. Zarar vereceğini bile bile yine de konuşuyorum. Çünkü bu konuyu herkes bilsin neyin ne olduğunu herkes bilsin. İsmail Batur’un nasıl bir insan olduğunu, dürüst ve adam gibi adam olduğunu herkes bilsin. Ha onların laflarıyla beni kimse antrenör olarak almayacak. Ya ben doğrularımı konuşurum. Ben doğrularımla bir yerlere geldim yine de geleceğim. Ben İsmail Batur oldum. Ben yönetimin kuklası olamam eğer ben başkanın kuklası olsaydım şu anda ben bu takımın başındaydım. Yani bir takımın başında hoca varken hoca çağırmak yönetime mahsus. Her şeyi yönetime söylemiyorum. Başkana da mahsus. Onun için ne kadar düşünülüyor ki basın toplantısını yaptırmamak için haber bırakan bir başkan olamaz. Bunun takdirini sizlere bırakıyorum. Onun kamuoyuna yorumlarını siz yapın. Ben buraya hiç kimsenin görev yapmadığı bir dönemde, küme düşme durumumda olan bu takımın başına geldim ve ligde bıraktım. Bu takıma herkes küme düştü gözüyle bakıyordu. Ben hayatımda kimse için bir şey demedim. Kimse de benim için bir şey diyemez. Varsa öyle biri gelsin karşımda konuşsun. Beni insanlara kötü göstermeye çalışmasın. O zaman hesaplaşırız. Ben buraya iyi niyetimle geldim çalıştım. Görevim şu anda bitmiştir. O, yaptığım hizmetlerden dolayı teşekkür edeceği yerde bizi seyircisiyle onun arasındaki geçen olayı bize mal etti ve bizim görevimize son verecek kadar kendini düşünmesi son derece yanlış. Ben yazıklar olsun diyorum. Hizmetimden dolayı hiç gocunmuyorum utanmıyorum. Çünkü ben buradan kovuldum ama kimseye haksızlık yapmadım. Ben burada efendi efendi görevimi yaptım kovuldum. Ben bu takımı ligde bıraktım. Ligin bitmesine 4 hafta kaldı. Bu takım 4 hafta da yenilse artık ligde kaldı. Ama bundan sonra başkan asli görevine soyunacak. Artık kadro oluşumuna karışsın kadrosunu o yapsın, biz ona bir diploma alırız. Diplomasıyla beraber antrenörlük yaşantısı başlar. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Daha sonra olacak olaylardan da haberiniz olacak. Beni kimsenin yıpratmasına izin vermeyeceğim. Benim böyle gönderilmem son derece yanlış kamuoyuna da göre yanlış ama bunları daha sonra bir araya gelerek konuşacağız. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Benim resmi olarak görevim devam etmektedir. Kulüple resmi olarak görevdeyim. Yarın idmana çıkacağım. Bana resmi olarak tebliğ edilene kadar görevimin başında olacağım”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor