Başkanlarını  seçtiler

Başkanlarını seçtiler

Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seçimde Öğrenci Meclisi Başkanı ve Başkan yardımcısı belirlendi.

Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seçimde Öğrenci Meclisi Başkanı ve Başkan yardımcısı belirlendi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Plânı, 1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” protokolüne dayalı olarak hazırlanan yönetmelik gereği yapılan seçimde 472 okul öğrencisi sandık başına gitti.
İlköğretim ikinci kademe öğrencileri arasından seçilmesi gereken Öğrenci Meclisi Başkanlığı için 8-C Sınıfı’ndan Mesut Bulut, 7-C Sınıfı’ndan Edanur Karabacak ve 6-C Sınıfı’ndan Burhan Kırandi’nin, ilköğretim birinci kademe öğrencileri arasından seçilecek Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcılığı için de 5-A Sınıfı’ndan Ömer melih Cinemre ve 5-B Sınıfı’ndan Muhammet Kalkışım’ın aday olduğu seçimde, tatlı ama kıyasıya bir rekabet yaşandı.
Okul öğrencilerinin tümünün oy kullandıkları seçimde 144 oy alan Mesut Bulut ve 149 oy alan Burhan Kırandi’nin önünde 179 oy alan Edanur karabacak Öğrenci Meclisi Başkanı seçilirken, 269 oy alarak 203 oy alan Muhammet Kalkışım’ın önünde yer alan Ömer Melih Cinemre de Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcısı olarak seçildi.
Okul Müdürü Ergin Ocak, Müdür Yardımcısı Nuray Gül ve Rehber Öğretmen Hüseyin Ayvaz’ın nezaretinde gerçekleştirilen seçimi kazanan Edanur Karabacak, okulunu İlçe Öğrenci Meclisi’nde temsil edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim