Başkan'dan Sitem

Başkan'dan Sitem

Başkan Türkmen, Gençlik Oyunlarında Belediye Başkanlarına Ayrılan Yer Nedeniyle Komiteye Sitem Etti.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon’da gerçekleştirilen 11. Avrupa Gençlik Oyunları Organizasyon komitesine sitem etti. Başkan Türkmen, açılış ve kapanış için kendilerine ayrılan yeri tasvip etmediklerini söyledi.

Başkan Türkmen, sitemize yaptığı açıklamada “öncelikle oyunların Trabzon’a kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere eski bakanımız Faruk Nafiz Özak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yapılan organizasyon ilimiz adına çok şey katacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Türkmen, “oyunlar nedeniyle komite tarafından şahsıma 4 adet VIP bilet gönderildi. Bizde davete icap ederek biletimizle açılış törenine gittik. Buradaki görevliler bizi VIP diye kapalı tribünün kenar kısmında bir yer gösterdiler. Burada sadece ben değil bir kısım ilçe belediye başkanları da vardı. Burası sıralama yaklaşık 3500. sırada alacak bir yer. Burada vatandaşlar ile açılış törenini izledik. Biz zaten halkın arasından gelen insanların ve sürekli halkla iç içeyiz.  Ancak seçim ile gelen insanların protokoldeki yerleri bellidir. Bu protokol yerlerini hazırlayanların 120 bin kişinin belediye başkanını ayırdıkları yer için hangi zihniyette olduklarını açıkçası merak ediyorum. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde seçim ile gelen insanlara önem verilir. Beklide bu listeyi hazırlayanlar protokolde oturmuşlardır. Bunu da onların demokrasi anlayışına bırakıyorum” dedi. 

Kapanış için de kendilerine bilet gönderildiğini ancak bu nedenle kapanışa katılmama kararı aldığını ifade eden Türkmen “kapanış yerine halkın içine olmayı, bir vatandaşın düğününe icap etmeyi daha uygun buldum” dedi. 

Başkan Türkmen, Söğütlü Atletizm Stadı’ndaki program ile de kendilerine herhangi bir bildirim yapılmadığını ve bu nedenle hiçbir müsabakaya katılmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler