Başkana Şok Cevap

Başkana Şok Cevap

Akçaabat Galericiler Derneği Başkanı Necati İsak sıkıntılarını dile getirdi.

Akçaabat Galericiler Derneği Başkanı Necati İsak, bir ay önce Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklama ile belediye tarafından kendilerine galeri sitesi yeri tahsis edilmemesini protesto etmişti. Aynı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan randevu alamadıklarından da yakınan İsak, açıklamadan iki hafta sonra Akçaabatlı galericiler ile birlikte kendisiyle görüşmeyi başarmıştı.  

Başkan İsak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Biz burada, Akçaabatlı galericiler olarak 5-6 aydır mücadele ediyoruz. Rant için mücadele etmiyoruz tabi, ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Galerici arkadaşlarımız, komşu esnafla kaldırımda yer işgal etme ve araçları temizleme konularında sorunlar yaşıyor, trafik polislerinin uyguladığı cezalar da cabası. Bu sorunlar il ve ilçe ekonomimiz üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Tek isteğimizin, ‘Maçka Yolu üzerindeki galerinin bir benzerinin ilçemiz sınırları dahilinde yapılması olduğunu’ Sayın Gümrükçüoğlu’na ilettik. Kendisi bize ‘Ben şimdi, o 5 dönüme yakın araziyi niye vereyim?’ deyince donduk kaldık. ‘Başkanım hepimizin ailesi var, burada 35-40 galericiyiz ve 500 kişiye bakıyoruz’ deyince kendisi bize ‘O zaman işinizi değiştirin’ diye cevap verdi. Soruyorum size, böyle bir cevap olur mu? Bizim ilçe olarak 110 bin oyumuz var. Bunu da kimse unutmasın.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in, kendilerine her fırsatta destek verdiğini ifade eden İsak ‘’Bahsettiğimiz mezbahane alanın yanında, Milli Emlak’ın birkaç yüz metre daha küçük bir alanı var. Orası için Sayın Türkmen ile görüştük. Gümrükçüoğlu bize işimizi değiştirmemizi tavsiye etmişti ama sağolsun Başkanımız Türkmen bize, Akçaabatlı galericiler için elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi. Bizlere biraz olsun ümit verdi. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ekonominin can damarı olan otomotiv sektörünü bitirmeyin. Bindiğiniz dalı kesmeyin’’ sözleriyle uyarıda bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler