Başkan Görüşünü Yineledi

Başkan Görüşünü Yineledi

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu yerin hastane olarak değil, otel olarak değerlendirilmesi yönündeki ısrarını sürdürdü.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu yerin hastane olarak değil, otel olarak değerlendirilmesi yönündeki ısrarını sürdürdü. 29 Mayıs tarihi de olsa geç kalınmış sayılmadığını kaydeden Türkmen, “Yaylacık Mahallesi’nde bir hastane için yeterli alan var. Geçmişteki gibi hastane yanlışını tekrarlamayalım. Karayolları’nın yerinde Türkiye’nin en güzel otelini yapabiliriz” dedi.
  
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu yerin hastane olarak değil otel olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 29 Mayıs tarihinde hastanenin ihalesinin yapılacağını ancak buna rağmen geç kalınmış sayılmadığını ifade eden Türkmen, "Yaylacık Mahallesi’nde bir hastane için yeterli bir alan söz konusu. Burayı TOKİ ile ortaklaşa yaptığımız konutlardan bize ait olan kısımları satmak suretiyle elde edilecek gelirle kamulaştırıp hastaneyi buraya kurabiliriz. Söz konusu alanda da hem Trabzon’un hem de Türkiye’nin en güzel otelini yapabiliriz" dedi.
   
Kendisinin bir yılı aşkın bir süreden buyana 105. Şube Şefliği’nin otel yeri olarak değerlendirilmesi yönünde talepte bulunduğunu ve bugünde aynı görüşte olduğunu kaydeden Türkmen, "10 gün önce ilçemize gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’da benimle aynı görüşü paylaşıyor. Ama ihalenin tarihinin gelmiş olmasından ötürü buranın yapılacağını ifade ediyor. Ben kimse ile tartışmaya girmek istemiyorum. Yanlıştan dönülmesi de önemlidir. Geçmişte Akçaabat Devlet Hastanesi yanlış bir yere yapılmıştı. Bunun sıkıntılarını bugün fazlasıyla yaşıyoruz. Şimdi 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alanı değerlendirirken geleceği de hesaba katmamız gerekiyor. Burası kavşak bölgesinde olduğu için araç ve yaya yoğunluğu çok fazla. Şayet burada hastane yapılacaksa trafik düzenlemesi için kamulaştırmaya önemli paralar gidecektir. Yaylacık Mahallesi’nde bulunan özel şahısa ait araziyi hastane olarak değerlendirsek, buraya dünyanın en güzel otellerinden birisini yapabiliriz. Bunun ilçemize yapacak olduğu katma değer çok yüksek olacaktır" dedi.
   
105 Şube şefliğinin bulunduğu alanın turistik tesis ve önerdikleri yere hastane yapılması durumunda kamulaştırma konusunda devletin para ödemeyeceğini dile getiren Türkmen, "TOKİ ile ortaklaşa olarak Sarıtaş Mahallesi’nde yapılan konutlar var. Buradan belediyemizin hakkı olan konutların satışı veya TOKİ’ye bırakılması ile bizim önerdiğimiz yerin kamulaştırması yapılabilir. Bu konuda biz kendi haklarımızdan feragat ederiz. Önerdiğimiz yer sahilden birkaç yüz metre içeride. KTÜ Tıp Fakültesi sahile ne kadar uzaklıktaysa bizim önerdiğimiz yerde sahile o kadar uzaklıkta. Ayrıca Akçaabat’ta mevcut yapılaşmanın hemen arkasından geçmesi planlanan ve Karayolları ağına alınan 20 metre genişlikteki bir yol da buradan geçiyor. Yani gerek yaya gerekse araçla bir ulaşım sorunu yaşanmayacak. Biz pişmiş aşa su katmıyoruz. Biz yapılan yemeği daha iyi yapmak istiyoruz. Akçaabat’a hastane kazandırılması için katkı sunulmasından ötürü emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak biz yinede buranın turizme hizmet etmesini istiyoruz. Bizim bu çıkışımızın siyasi bir yaklaşım olarak değerlendirilmemesini istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler