Başkan Adayları Konuştu.

Başkan Adayları Konuştu.

AK Parti'de İsmi Geçen Başkan Adayları Konuştu. 2. Listeye Nasıl Bakıyorlar.

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Kongresi yaklaşırken, ilçe başkanı olarak kimin isminin açıklanacağı ise merak konusu oldu.

29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 10.30’da yapılacak olan 5. Olağan Kongre için  2 partili resmen  adaylıklarını daha önce açıklamıştı.Öte yandan Ankara’ya giden 3 kişi için ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

www.akcaabathaber.com olarak Ankara'ya giden adaylara kongre ile ilgili görüşlerini sorduk.

Emre Akgün;

İsmi başkanlık için geçen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Emre Akgün “Partimizi için kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Ben hiçbir arkadaşıma adayım, bana destek olun demedim. Ancak partimin büyükleri bana gel buraya başkan ol derseler biz taşın altına elimizi koyar, Akçaabat için her şeyi yapmaya gayret gösteririz.  İsmimiz açıklanırsa bu partiye hizmet etmiş herkesi ziyaret eder desteğini isterim” dedi.

Üniversite Şartı Gereksiz.

Başkanlık için üniversite mezunu şartı olmasını doğru bulmadığını da ifade eden Akgün “bence böyle bir şartın olmasını doğru bulmuyorum. Bu işi gönüllülük işidir. Diploma her şey değildir. Bu ilçeye en iyi hizmeti kim getirecekse, Ankara’dan yatırımları kim kopartabilecek ve adayım diyorsa bu kişide diploma şartı aranmamalıdır. Fakat bu Genel Merkez’in bir kararıdır. Bu kararı hangi nedenle koydular bilmiyorum” dedi.

Aday gösterilmesi halinde 2. bir listeye nasıl bakacağını da açıklayan Emre Akgün “Bu bir demokratik yarıştır. Kongrede delegeler kimi başkan gösterirse biz de onun yanında oluruz. Asla küskünlük gibi sorun yaşamam. Kazananı tebrik eder, vereceği görevleri yapmaya çalışırım” dedi.

Temel Taflan

AK Parti Akçaabat İlçe Yönetiminde teşkilat başkanı olan ve Ankara’ya çağrılanlar arasında yer alan Temel Taflan ise “Ankara’da yapmış olduğumuz görüşmelerde net bir isim zikredilmedi. Zaten ilçe başkanımız ve ismi geçen arkadaşlar ile birlikte Ankara’ya gittik. Hepimiz biriz ve temel hedef Akçaabat’a hizmet etmektir” dedi.

Genel Merkez’in 2. Listeye sıcak bakmadığını da belirten Taflan “2. bir liste ister istemez kırgınlılara neden oluyor. Bunu bilen Genel Merkez tek liste istiyor. Kongre günü de olsa 2. bir liste çıkarsa kongre iptal olur kanaatindeyim. Fakat aday gösterilmem durumunda 2. Listeye karşı çıkmam. Demokratik bir yarış olur ve delege istediği kişiyi başkan seçer. Bize o başkanın arkasından destek oluruz” dedi.

Üniversite şartının çıtayı biraz daha yükletmek amacıyla yapıldığı düşüncesinde olduğunu ifade eden Taflan “İllaki üniversite şartı olması insanları elemek için yapılmış diye düşünüyorum. Ama illaki üniversite mezunu olacak şartı doğru veya yanlış diyemem. Fakat ilkokul mezunu olan ve bu işi fevkalade yapabilecek çok arkadaşımız var” dedi.

Ayhan Sevim

Kapanan Adacık belediyesi eski Başkanı Ayhan Sevim de Ankara’ya gidenler arasında idi. Ayhan Sevim “Genel Merkez’in vereceği karar saygı duymalıyız. Bir arkadaşımız bu görevi devralacak. Biz veya başka bir arkadaşımız, kim olursa biz o arkadaşımız ile birlikte olur, destek veririz” dedi.

 2. Liste için de konuşan Sevim “2. Liste çıkması normal olabilir. Fakat şunu belirteyim ki. Biz zamanlar Genel Merkez kimi gösterirse biz o kişinin arkasndan gideriz diyenlerin şimdi de aynı tavrı gösterip Genel Merkez’in kararına saygı duyacaklarını düşünüyorum” dedi.

Diploma şartını da değerlendiren Sevim “Bu şekilde kısıtlama olması doğru değil. Hangi mantıkla yapıldı bilmiyorum. Siyaset gönüllülük işidir. Gönüllü olan birisine şart koymak ne derece doğru” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset