Basın Bilgilendirme Toplantısı

Basın Bilgilendirme Toplantısı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediyenin çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi.

 

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’ndeki toplantıda Türkmen, Akçaabat’ın her geçen gün büyüdüğünü ve marka şehirlerarasında yerini aldığını belirtti.

Başkan Türkmen “İmar Kanunun 18. Maddesine göre şehrimizin yedi ayrı yerinde imar uygulamaları yapılmıştır. Son olarak tamamlanan imar uygulaması, Çolaklı mahallesinde ve Yeni mahallede yaklaşık 220 dönümlük bir alanı kapsamaktadır.

Başta Toki konutlarının yapıldığı 500 dönümlük uygulama alanı olmak üzere bugüne kadar 18. madde uygulaması yapılan alanlarda toplam 30 bin kişiye yakın bir nüfus yerleşebilecektir. Mevcut resmi şehir nüfusumuzun yaklaşık 40 bin kişi olduğu dikkate alındığında yapılan işin önemi ve büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Bu uygulamalarla şehrin önü açılmış ve sağlıklı bir şekilde büyümesine imkan sağlanmıştır.

 Yapılan imar uygulamaları sonucu açılan yolların su ve kanalizasyon gibi alt yapı tesisleri yapılmakta ve bazı kesimlerde açılan yollar asfalt ve parke ile kaplanmaktadır. Böylece, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, henüz yapılaşma olmadan yolları ve alt yapısı hazır yerleşim alanları oluşturulmaktadır.

Belediyemizce hazırlattırılarak 1995 yılında tasdik edilen imar planımızda, şehrin yoğun yerleşim olan sahil şeridinin hemen arkasından boydan boya geçecek şekilde 20 m. genişliğinde bir yolun yapımına başlanmıştır. Geçen zaman içerisinde bir kısım yerlerde imar uygulamaları yapılarak yol ortaya çıkartılarak, Söğütlü ve Yıldızlı beldelerinden de geçecek şekilde Karayolları ağına alınmıştır. Yol güzergâhının Çolaklı ve Yeni Mahallelerde kalan 220 dönümlük bir bölümünde yapılan imar uygulaması ile 20 m. genişliğinde olmak üzere kamuya terk edilmiştir. Belediyemizin isteği doğrultusunda Karayollarınca yapılan tatbikat projesi ile yol genişliği 25 m. ye çıkartılmıştır. Yol güzergâhı boyunca bir yandan kamulaştırma çalışmaları yapılırken, diğer yandan sanat yapılarından başlamak üzere inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılması beklenen bu yol, Trabzon’da yapılan tanjant yoluna benzer şekilde şehrimizin ulaşımına ve gelişimine büyük bir fayda sağlayacaktır.” dedi.

basin-bilgilendirme-toplantisi.jpg

Başkan Türkmen, “Parke ile yol kaplama çalışmalarımıza şehrin değişik kesimlerinde devam edilmiştir. Geçen bir yılda yaklaşık 17 bin metrekare beton ve 2800 m2 doğal taş parke yol kaplaması yapılmıştır. Ayrıca, yaklaşık 17500 m2 sıcak asfalt dökülmüş, bozulan yerlerde asfalt tamirleri yapılmıştır. Ayrıca 2150 m. uzunluğunda tretuvar, 1100 m. yağmur suyu hattı, 3750 m. beton bordür, 500 m. beton kanalet, 275 m. beton merdiven, 850 m. demir korkuluk, 600 m2 karomozaik yapılmıştır. Mahallelerimizin muhtelif yerlerinde yeni yollar açılmış ve birçok yerde de yollar genişletilmiştir. Yeni açılan yol uzunluğu 5500 m ve genişletilen yol uzunluğu 8500 m’dir. Buralarda 400 m taş, 1400 m beton istinat duvarları yapılmıştır.” dedi.

 

Başkan Türkmen, belediye ekiplerinin geçen yıl içerisinde şehrin muhtelif yerlerinde 2500 m. su şebeke borusu döşenmiş ve 973 aboneye su bağladığını ve 3450 m. kanalizasyon borusu döşendiğini ifade etti. Denize kanal sularının akmaması için çalışma yaptıklarını da ifade eden Türkmen  “ Denize ve derelere hiçbir kanal bağlantısı kalmaması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.  Derin deniz deşarjımızın ve pompa istasyonumuzun periyodik bakımları yapılmakta ve düzenli bir şekilde çalışmaları sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Belediyenin modernize ettiği mezbahanenin bölgede ilk arıtma tesisli mezbaha olduğunu da açıklayan Türkmen “Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca çıkarılan şartnamelere uygun hale getirilmesi için birkaç yıldır sürdürülen çalışmalar tamamlanarak mezbahanemiz ruhsatlandırılmıştır. Mevcut durumda bölgemizde arıtması bulunan tek tesis Akçaabat Mezbahasıdır.” dedi.

Türkmen açıklamasını şöyle tamamladı. “Öncelikle, çalışmalarımızı çok kararlı bir şekilde sürdürdüğümüzü ve bu güne kadar tamamladığımız işlerden aldığımız hazla daha yüksek bir moralle çalışmalarımıza devam ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Şehrimizi hangi noktalardan alıp bugünkü duruma getirdiğimizi vatandaşlarımız ve sizler yakinen biliyorsunuz. Şehrin sorunlarının tamamı halledilememiştir. Ancak, ülkemiz şartlarında çok büyük mesafeler kat edilmiştir. Esasen şehirler yaşayan organizmalar gibidir. Her gün halledilmesi gereken yeni sorunlar ortaya çıkar”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler