Başbakan Kitaplaştırıldı

Başbakan Kitaplaştırıldı

Başbakan Kitaplaştırıldı

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait salonda gerçekleştirilen Ekim ayı toplantısında, bu yıl 27. düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festival tarihi 20-23 Temmuz tarihleri arası olarak belirlendi.

 

Daha önceki Kültür Araştırma Kurulu toplantısında gündeme getirilen " Akçaabat Araştırmaları Merkezi " kurulması yönündeki çalışmalar ile kurulacak olan bu merkezin gerçekleştirecek olduğu faaliyetler ve yapılması gerekenler Prof. Dr. Kemal Üçüncü tarafından Kültür Araştırma Kurulu üyelerine aktarıldı. 

 

Aynı şekilde daha önceki Kültür Araştırma Kurulu toplantısında gündeme gelmiş olan Akçaabatlı hemşehrimiz eski Başbakan Hasan Hüsnü Saka'nın hayatının kitaplaştırılması yönünde alınan kararın sonucu kitap basılarak tüm Kültür Araştırma Kurulu üyelerine hediye edildi.

 

Toplantı da ayrıca; yapılacak kültürel faaliyetlerin yer alacağı bir yıllık takvimin yapılması, ilçede Etnografya Müzesinin kurulması, Kültürel konferans, çalıştay ve sempozyumların yapılması yönündeki çalışmalara ağırlık verilmesi gibi görüşler kurul toplantısında ele alındı.

 

Kültür Araştırma Kurulunun Ekim ayı toplantısına, Kültür Araştırma Kurulu üyeleri Mehmet Salih Köse, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, İsmail Sağlam, Kadir Topal, Mustafa İnal, Yılmaz Topal, Ali Hocaoğlu, Yusuf Hocaoğlu, Osman Baş, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler