Başaran Konuştu

Başaran Konuştu

Anavatan Partisi'nde 3 Dönemi Trabzon Milletvekilliği Yapan Ali Kemal Başaran'dan Çarpıcı Açıklamalar

Anavatan Partisi’nden 3 dönem Trabzon Milletvekili seçilen ve son yerel seçimlerde CHP’yi destekleyen eski milletvekili Ali Kemal Başaran’ın açıklamalarından bazıları. 

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan beni Hasan kalyoncu vasıtasıyla partisine davet etmişti. Bu davetle gururlanmıştım ancak bana oy veren seçmene haksızlık olur diye bu teklifi reddettim. Tayyip Bey’in beni sevdiğini düşünüyorum ama reddettiğime de hiç pişman olmadım. Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi birleşmeyince milletvekilliği adaylığımdan çekildim ve Faruk Özak’a destek verdim.

Daha sonra Cumhuriyet Halk partisi (CHP)’ne geçtim. Herhangi bir pazarlık ve beklentiyle gitmedim. Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde de Volkan Canalioğlu’na destek verdim. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sevdiğim biri. Adaylığı çok geç açıklandı. Yoksa o seçimde tarafsız kalırdım. Volkan Bey’i 1970’li yıllarda Erzurumspor’da top koşturduğu yıllardan tanırım. O zaman üniversitede asistandım. Dostluğumuz oraya dayanıyor.

CHP’de mutlu olamadım. Hata yapmışım oraya gitmekte. Tabandan çok tepki aldım. Eski Anavatan Partililer hep AK Parti’ye geçmişlerdi. O yüzden gönül bağımız kopmadı ama çok üzüldüler. O dönem CHP’de ön seçim yapılmış olsaydı birinci çıkardım. Genel Merkez ilk sıraya Volkan bey’i koyduğundan önseçimde aday olmadım. 35-40 bin oyla bağımsız milletvekili olunabilseydi o dönem bağımsız milletvekili adaylığımı koyardım.

 

Birkaç gün önce AK Parti’nin toplantısına gittim. Erdoğan Bayraktar Bey sevdiğim biri. Trabzon için bir kazançtır. Ona birkaç şey söylemek için gitmiştim. Onlar da beni bağırlarına bastılar. Çoğu eski Anavatan Partisi mensubuydu. Bana gösterdikleri sevgiden ötürü orada bulunan herkese teşekkür ediyorum.

AK Parti’ye geçmeyi düşünmüyorum. Şu andaki konumum CHP’den istifa etmiş, boşta olan biriyim. Siyaset düşünmüyorum. Ama hiç de düşünmüyorum demem.

 

Belediye Başkanlığı

Ben muhteris biri değilim, inançla hareket ederim. Akçaabat Belediye Başkanlığı bir şereftir benim için. Bağımsız aday olarak düşünürüm. Ama bunu düşünmüyorum. Milletvekilliği yaptım, siyaseten doydum. İlla siyaset yapayım arzusunda değilim. Belediye başkanı olsam hiç maaş almadan, maaşımı garibanlara dağıtırım.

Akçaabat’a, Akçaabatlı’ya hâlâ yardım etmeye çalışıyorum gücüm ölçüsünde. Bunu zevkle ve şevkle yapıyorum. Bizim ismimiz cumhuriyet tarihine yazıldı. Bu millete borcumuz var. Siyasetin bittiği zamana kadar değil, ölene kadar.

Mustafa Cumur

Kabullenmek lâzım ki, rahmetli Mustafa Cumur kardeşimizin zamanında bizim zamanımıza göre çok daha fazla şeyler yaptık. Çünkü biz o kadar güçlü iktidar milletvekili olmadık. Mustafa kardeşim çok güçlü milletvekilliği yaptı. O da bizim anlayışımızda bir kardeşimizdi. Milletin vekili oldu. Güzel şeyler yaptı.

Aydın Bıyıklıoğlu

Bana göre Bıyıklıoğlu için hüküm vermek erken. İnanıyorum ki akademisyen kimliğiyle yapacakları elbette ki Mustafa Cumur kardeşimiz gibi olmaz. Çünkü o teşkilatlarla, halkla bütünleşmişti. Bıyıklıoğlu öyle gelmedi. Siyasete yeni yeni intisap ediyor. Zamanla güzel şeyler yapacaktır.

Şefik Türkmen

Şefik Bey’in kazanmasını istedim. Osman Karaçukur’a biraz yanlışlık yaptım. Osman Karaçukur’a olan tavrım içimde yaradır. 2-3 ay önce karşılaştım ve helallik istedim. Haksızlık yaptım dedim. bu değişik bir his. Ben Akçaabatlıyım, taraf olmam hoş değildi. Şefik Bey’den taraf olmam yadırganmazdı. Çünkü ilk çıkışında ben yanındaydım. Benim ısrarımla aday oldu.

Şefik Bey iyi bir belediye başkanı. Bu işi iyi biliyor. Ama kendine has bir insan. Ben siyasi hayatım boyunca Şefik Bey’den bir şey istemedim. Birçok kez belediyeye para yollattım. Bir kere ağzından Ali Kemal Abi’den Allah razı olsun lafını duymadım. Son seçimde benden destek istedi; artık vermeyeceğimi söyledim. Sana borcum yok, senden alacağım var dedim. Bazen çok kızıyorum ama yine de çok seviyorum. Akçaabat’ta güzel şeyler yaptı. Duygularımızı aklımızın önüne geçiremeyiz. Aramızda olan ufak tefek burukluklarımızı öne geçiremeyiz.

İlk defa hanımımla festivale gittim geçen sene. Hanımı coşkuyla alıp gittim forsumu görsün diye. Sığıntı gibi bir kenara oturttular bizi. Ben olsam öyle yapmam. Siyasi yaşamımda böyle bir şey yoktur.

CHP milletle bütünleşmede zaaf içinde. Kılıçdaroğlu iyi başladı ama iyi götüremiyor. Türkiye’de tek lider var: Recep Tayyip Erdoğan.

 

  

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler