"Baro kayyıma devredilsin"

"Baro kayyıma devredilsin"

Avukat Mehmet Bıyıklı Baroya kayyım atanması gerektiğini savunarak savcılığa başvurdu.

Trabzon Barosunda 1 Ekim’de yapılacak seçimlerin öncesinde Avukat Mehmet Bıyıklı Baroya kayyım atanması gerektiğini savunarak savcılığa başvurdu. FETÖ’den gözaltına alınan Trabzon Baro Başkanı Av. Orhan Öngöz’den boşalan makama genel kurul tarihine kadar kayyım atanması gerektiğini savunan Bıyıklı ayrıca Baronun FETÖ’nün yuvası hâline getirildiğini savundu.

Baro Başkanı Av. Orhan Öngöz ile iki avukat hakkında bir süre önce Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Bıyıklı “Trabzon Baro Başkanlığına kayyım atanması” ile ilgili dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

ACİLEN BAŞKANLIĞA BİRİ GETİRİLMELİ

“Fetullahçı Terör Örgütüne mensup avukatlar hakkında yürütülen soruşturma dosyasında mağdur-müşteki sıfatıyla yer almış bulunmaktayım. Yürütülen soruşturmada Baro Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Baroya bağlı bazı avukatlar soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. Bu sebeple Trabzon Baro Başkanlığı makamı boşalmış ve Trabzon Baro Başkanı görevini yerine getiremeyecek durumdadır. Ancak kurumun günlük yürütülmesi gereken ciddi iş ve işlemleri olup Baro Başkanlığını yürütebilecek bir kişinin acilen başkanlık makamına tayin edilmesi gerekmektedir.”

İKTİDAR PARTİSİNDEKİLER DESTEK VERMEDİ

Kendisinin 17 Aralık sürecinden sonra Trabzon Barosunda Fetullahçı Terör Örgütüyle en fazla mücadele eden kişi olduğunu belirten Bıyıklı “Bu hususta iktidar partisi il yönetimindeki bazı meslektaşlarımız bile bana yeterli desteği vermemişlerdir. Çünkü pek çok meslektaşım şahsî çıkarlarını göz önünde bulundurarak Baro yönetimiyle ters düşmeyi göze almamıştır. Ancak ben her türlü riski göze alarak 2 Kasım 2015 tarihinde Baro Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında mezkûr terör örgütüne mensup olduklarından bahisle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum.” ifadelerine yer verdi.

ŞİKÂYET DİLEKÇESİNE TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Dönemin Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut’un hiçbir araştırma hissetmeksizin şikâyet dilekçesinden dört gün sonra takipsizlik kararı verdiğini kaydeden Bıyıklı “Karara yaptığım itiraz Trabzon 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararıyla reddedilmiştir. Ancak bu olumsuz sonuçlardan sonra bile mücadelemde vazgeçmemiş, 9 Kasım 2015 tarihinde Trabzon Valilik makamına müracaat ederek 1136 sayılı yasanın 77’nci maddesinin işletilerek Baro Başkanı’nın görevden alınmasını talep ettim. Tüm bu uğraşlarımdan sonra menfur 15 Temmuz sürecini yaşamış bulunmaktayız. Bu süreçten sonra Trabzon Barosuna kayıtlı FETÖ mensubu bazı avukatlar hakkında soruşturma yürütüldüğünü duydum. 25 Ağustos tarihinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bizzat giderek mağdur-müşteki sıfatıyla ifade verdim ve şikâyetçi oldum.” açıklamasında bulundu.

TRABZON BAROSU FETÖ YUVASI OLDU

1-2 Ekim tarihinde yapılacak olan Baro seçimine başkansız gidilmesinin felâketle sonuçlanabilecek olumsuzluklara neden olabileceğinin altını çizen Bıyıklı şöyle devam etti: “ Fetullahçı Terör Örgütüne mensup başkanla yönetilen Trabzon Barosu her yıl almakta olduğu ortalama 100 adet stajyerin örgüte ısındırılma ve kazandırılma politikası sayesinde adeta örgütün eğitim ve yuvalanma odağı hâline gelmiştir. Baronun FETÖ’den arındırılma ve temizlenmeye ihtiyacı vardır. Bu işlemler yapıldıktan sonra Baronun şaibesiz ve adaletli bir şekilde seçime götürülmesi gerekir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler