Balıkçılar Sezondan Umutlu

Balıkçılar Sezondan Umutlu

15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla 1 Eylül gecesi ‘Vira bismillah’ diyen balıkçılar sezondan umutlu olduklarını söyledi.

15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla 1 Eylül gecesi ‘Vira bismillah’ diyen balıkçılar sezondan umutlu olduklarını söyledi.

 

latif-gurcu-002.jpg

Av yasağının kalkmasıyla 2015-2016 sezonu için “Vira Bismillah” diyen balıkçılar bu sene palamudun beklentileri karşılayamadığını ancak ilerleyen günlerde durumun değişebileceğini söylediler. Akçaabatlı balıkçılardan Latif Gürcü, sezon açılışında palamudun istenileni vermediğini söyleyerek, fiyatının bu nedenle pahalı olduğunu söyledi. Gürcü, “ Palamut şimdilik bize istenileni veremedi. Az avlanıyor denizlerde. Bu nedenle de biraz pahalı oluyor ve vatandaş da pek tercih etmiyor” dedi.

 

metin-kurt-002.jpg

 

 

 

 

Balıkçı esnaflarından Metin Kurt’ta çok az sayıda palamut ve istavritin tezgâhlarda yerini aldığını belirtti. Kurt, “Yıllardır balıkçılık yapıyorum ilk kez sezonun ilk gününde istenilen seviye de balık olmadı. Bunun sebebi deniz suyu sıcaklığının çok yüksek olması. Karadeniz’de şu an balık var ancak derindedir. Karadeniz’de zaman zaman balık olmadığı olmuştur ancak hiçbir zaman boş geçmemiştir. Gelecek için umutluyuz. Hamsi az olsa istavrit fazla olur. Bugün çok az sayıda balık geldi. Balık çok az olduğundan bazı dükkânlar da açmadı, açamadı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Akçaabat Balıkhanesinde 3 Eylül 2015 tarihli balık fiyatları ise şöyle;

Palamut: 12,5 TL

Mezgit: 17,5 TL

İstavrit: 10 TL

Tirsi: 12,5 TL

Barbun: 25 TL

Somon: 12,5 TL

Çupra: 25 TL

Çingene palamudu: 20 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler