Bakanlar Toplantı İçin Geldi

Bakanlar Toplantı İçin Geldi

Bekir Bozdağ, Mehmet Ali Şahin Akçaabat’ta düzenlenen ‘AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı’na katıldı

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Akçaabat’ta düzenlenen ‘AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı’na katıldı. Akçaabat Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Şamil Tayyar, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay ve partililer de katıldı.

 

Türkiye’nin Başkanlık sistemine geçmesi durumdan CHP’nin bir ihtimal başkan seçtirebileceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bundan daha çok şansı var. Örneğin bir başkan seçin başarısız oldu iyi işler yapamadı. 5 sene sonra başka bir aday oldu o başkan seçildi o da yapamadı. Ondan sonra kaç tane sağdan seçtik başarısız oluyor millet bir daha oradan seçmez ya doğru dürüst bir aday getirin millete hizmet edecek başarılı olacak bir aday getirin der ya da gider soldan bir adaya oy verir ve Türkiye’de solun başkan olarak yönetimi gelme ihtimali parlamenter sistemde Başbakan olarak yönetime gelme ihtimali bana göre daha çok. Onlar boş yere alayı dereyi bekliyorlar 27 Nisan’lara, 28 Şubat’lara bel bağlıyorlar. Gerek yok başkanlık sistemine geçerlerse belki Başkanlık çıkarlarsa bu ihtimal var gerçekten samimi söylüyorum. Ama bunu maalesef değerlendirmiyorlar” ifadelerini kullandı.

 ak-parti-mehmet-ali2.jpg

2014’te Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini hatırlatan Bozdağ, “2014 son derece önemli bir tarih çünkü Cumhurbaşkanlığı ilk defa halkımız seçecektir. Bizim tarihimizde halkın Cumhurbaşkanı seçtiği hiçbir dönem yok. Tarihi bir seçime millet olarak tanıklık edeceğiz. Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden bu yana ilk defa kendi Cumhurbaşkanı kendi Devlet Başkanı kendi seçecek halk seçecek. Anayasa’daki mevcut yetkilere baktığınız zaman 2014’de mevcut Anayasa’mızı değiştirmesek bile fiili sistem değişikliğine kendiliğinden gidecek gibi gözüküyor. Biz bunu görüyoruz. Yarı başkanlık sistemine 2014 seçiminden sonra Türkiye resmen olmasa bile fiilen giriyor. Araba oraya gidiyor. Biz diyoruz ki Türkiye buraya gidiyor gelin biz bunun tedbirlerini alalım. Vaktinde atılımı atalım. Fiiline olacağına bunun yasal ve Anayasal olarak yapılması gereken kısımlarını yapalım ve Türkiye bu yola daha sağlıklı bir şekilde gitsin. Daha sağlıklı bir şekilde yol alsın. Biz bunu söylüyoruz bunu söylemeye devam edeceğiz. Ama muhalefet buna yanaşmıyor. 2014 uzak değil bizim bu dediklerimizin hepsini gerçekleşeceğini hep beraber göreceğiz. Eğer yeni anayasa hayata geçmez bu anlamda yeni anayasada olumlu bir adım atılmazsa Türkiye farklı bir noktada olacaktır. Sistem değişikliği ayrı bir konu Türkiye onu tartışacaktır. Ama ben inanıyorum ki günün birinde Türkiye sistemini mutlaka değiştirecektir. Bunu vaktinde yapsın. Gecikmeden uygun zamanda yaparsa Türkiye için daha uygun olur” diye konuştu.

 akcaabat-ak-parti.20130407204759.jpg

TERÖR SORUNU

 

Türkiye’nin terör sorununu güvenlik boyutuyla çözemeyeceğini kaydeden Bozdağ, “Türkiye’nin gündeminde çok önemli bir konu var. Hep beraber konuya yoğunlaşmış durumdayız. Türkiye 30 yılı aşkın süredir bölücü terörle mücadele ediyor. Bu mücadele sırasında askerimizi ve polisimizi şehit verdik. Allah bütün şehitlerimizi rahmet etsin. Bu sorunu ortadan kaldırmak için bugüne kadar gelen bütün hükümetler gayret ettiler. AK Parti döneminde de bu sorunu ortadan kaldırmak için biz önemli gayretleri, önemli çabaları ortaya koyduk. Terör bize bir şey gösterdi. Sadece güvenlik boyutuyla yapılacak bir mücadele ile Türkiye’nin terör sorununu çözemeyeceğidir. Ben hatırlarım rahmetli Özal terörün ilk çıktığı yıllar içerisinde yaptığı açıklamada dağda 5 bin terörist olduğundan bahsederdi. Şimdi yönetimde biz varız biz yaşlandık. Biz halen daha aynı şeyleri söylüyoruz. Dağda 5 bin civarında terörist var. 40 bin civarında terörist etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler