Bakan Yazıcı Akçaabat'ta

Bakan Yazıcı Akçaabat'ta

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnaf odalarının tek çatı altında toplanması gerektiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı  Hayati Yazıcı, ilk olarak Akçaabat ilçesinde S.S. Akçaabat, Trabzon ve Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Akçaabat Muhtar Derneği ile Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti. Esnaf odalarının tek çatı altında toplanması gerektiğini ifade eden Yazıcı, "Esnaf odaları sayısal olarak çok fazla. Mesela bir alanda benzer faaliyetlerin farklı odalar içerisinde yapılandığını görüyoruz. İşte fırıncılar odası var, pastacılar odası var, yufkacılar odası var, börekçiler odası var, çörekçiler odası var. Bu kadar niye dağılmış?" dedi.

Şoför esnafının sorunlarını dinleyen Bakan Hayati Yazıcı, esnaf odalarını tek çatı altında toplanması gerektiğini ifade ederek "Çalışmalar kapsamında yeni bir konun çıkartmak, gelişen durumları dikkate almak suretiyle odalarımızı daha etkin ve güçlü konuma kavuşturmak, Mali yapılarını daha da geliştirmek üzere projeler yürütüyoruz. Odaların yapılarına ilişkin çalışılmalarımız var. Esnaf odaları sayısal olarak çok fazla. Mesela bir alanda benzer faaliyetlerin farklı odalar içerisinde yapılandığını görüyoruz. İşte fırıncılar odası var, pastacılar odası var, yufkacılar odası var, börekçiler odası var, çörekçiler odası var. Bu kadar niye dağılmış? Dağılınca insanların yapı oluşturmak suretiyle hedefledikleri güçleri de azalıyor. Bu benzer faaliyet alanlarını tek oda halinde birleştirmek suretiyle daha etkin ve daha sonuç alıcı bir yapıya kavuşturma hedefimiz var" diye konuştu.

Bakan Hayati Yazıcı, şoför esnafı ziyaretinin ardından ilçede bulunan Akçaabat Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret etti. Halde bulunan esnafın sorunlarını da dinleyen Bakan Yazıcı, ziyaret ettiği esnafa yürürlüğe giren 'Hal Kayıt Sistemi' hakkında görüşlerini ve bu sisteme kayıtlı olup olmadıklarını sordu. Bu sırada Bakan Yazıcı'nın yanına gelen bir vatandaşın elindeki oğlağı kucağına alarak sevmesi dikkat çekti.

ado_2125.jpgGümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Akçaabat'ta esnaf ziyaretinde  ugradığı bir lokantada döner kesti.ado_2091.jpgGümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Akçaabat'  esnafı  gezerek sorunlarını dinledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler