Bakan Yardımcısı Muhammet Balta,  görevinden istifa etti.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 25. Dönem AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

 

MUHAMMET BALTA KİMDİR?

Muhammet Balta, 1966 yılında Vakfıkebir'de doğdu. İlk ve ortaokulu Vakfıkebir'de, liseyi Trabzon Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Maden Fakültesi'nden mezun oldu. 5,5 yıl özel sektörde maden mühendisi olarak çalıştıktan sonra 1993 yılında kendi şirketini kurdu. 1999 yılında Vakfıkebir'den Trabzon İl Genel Meclis üyesi seçildi. 10 yıl birçok komisyon üyelikleri yaptı. Balta, 2007 yılında İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi. Yine aynı yıl AK Parti İl Başkanı oldu. 61 ve 62. hükümetlerde Çevre Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Balta, İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babası.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Mücahit Demirtaş AK Parti İstanbul milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü olarak görev yapan Osman İyimaya da emekli olarak, AK Parti Amasya milletvekili aday adayı oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset