Bakan Soylu Trabzon programını iptal etti

Bakan Soylu Trabzon programını iptal etti

Bakan Soylu Trabzon programını iptal etti

Bakan Soylu Trabzon programını iptal etti Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bugün düzenlenecek olan açılış programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılmayacağı açıklandı.

Trabzon'da çeşitli ziyaret program ve toplantılara katılması beklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'daki önemli bir gelişme nedeniyle Trabzon programını iptal etti. İptal nedeni kesin olarak duyurulmadı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılacağı açılış programının ise iptal edilmediği ifade edildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Akçaabat ilçesinde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek içmesuyu isale hattı, içmesuyu arıtma tesisi ve 3 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Bakan Eroğlu DSİ tarafından inşa edilen 5 adet taşkın koruma tesisini, DKMP Genel Müdürlüğü’nün yapımını tamamladığı Sera Gölü Tabiat Parkı, Uzungöl Tabiat Parkı, Maçka Altındere Milli Parkı alt yapı işlerini hizmete alacak ve OGM tarafından yapılan ormancılık projelerini açıklayacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Trabzon’da 6 aileye Orköy sertifikası verecek. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak 91,5 kilometre isale hattı ile yılda 73 milyon metreküp içmesuyu temin edilecek. Ayrıca 3 ilçe, 5 mahalle ve 140 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Trabzon’a son 4 yılda 783 milyon TL’lik 98 müjde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Şubat 2013, 15 Eylül 2013 ve 2 Ekim 2015 tarihlerinde Trabzonlulara verdiği 516 milyon TL’lik 62 müjdeye ilave olarak 267 milyon lira yatırım bedeline sahip 36 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Trabzonlulara toplam 783 milyon TL’lik 98 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında içmesuyu arıtma tesisi, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Uzungöl Tabiat Parkı’na yöresel ürünler üretim, tanıtım ve satış merkezi ile teleferik yapımı ve Çamburnu Tabiat Parkı’na günü birlik konaklama tesislerinin yapılması yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler