Bağ ve Bahçelerde Bakım ve Budama Zamanı

Bağ ve Bahçelerde Bakım ve Budama Zamanı

Bağ ve Bahçelerde Bakım ve Budama Zamanı

BAĞ VE BAHÇELERDE BAKIM VE BUDAMA ZAMANI...


Bu konuda çalışma yapacak üreticilerimiz, Ücretsiz olan görsel uygulamalı Budama ve Külleme ile ilgili El Kitabımızdan faydalanınız.
Akçaabat Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce  hazırlanan ve ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılan Fındık Budama, Külleme Hastalığı ve Meyve Budama El Kitabını Belediyemiz  Danışma, Emlak Tahsilatlarından, TİSKİ Akçaabat Tahsilat Ofisinden, Belediyemiz ek bina şantiyelerimizden ve Belediyemiz  Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
Görsel olarak tasarlanan kitap bugünlerde budama yapacak olan üreticiler için işlerini kolaylaştırmak adına iyi bir rehber olacaktır.
Ayrıca bu mevsimde bahçelerde bu işler yürütülürken toprak numuneleri almak için iyi bir fırsat olacaktır. Alınan toprak numunelerini Büyükşehir Belediyemiz laboratuvarında analiz yaptırabilirsiniz. Toprak analizi ile fındık veya meyvemize uygun gübre seçmemizde kolaylık sağlayacaktır. Doğru ve uygun gübre kullanımı hem ekonomik olarak katkı hem de verim olarak daha fazla ürün almamız demektir.
Bilinçli yapılmış budama, toprak analizi ile ihtiyaç olan gübreyi kullanmak, külleme hastalığı yanında diğer hastalık ve zararlılarla ile mücadele yapılmak suretiyle bahçedeki verimi üç kat artırabiliriz.Böylelikle bakım, budama ve diğer zararlılarla mücadele yanında toprak analiz sonucuna göre doğru gübre kullanımı ile de bilinçli üretimi gereğini de yapmış oluruz.
Şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Sebahattin YAZICI
Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler