Babuşcu'dan Açıklama

Babuşcu'dan Açıklama

Akçaabat Sebatspor’da Şenol Ayvaz başkanlığındaki yönetim kurulunda Asbaşkanlık görevinde bulunan Ayhan Babuşcu,öyle şeyler söyledi ki!.

Akçaabat Sebatspor’da Şenol Ayvaz başkanlığındaki yönetim kurulunda Asbaşkanlık görevinde bulunan Ayhan Babuşcu, Akçaabat Sebatspor’un göz göre göre kümeye atıldığını ve yönetimin gerekli müdahaleyi yapmadığını iddia etti.

 

Ayhan Babuşcu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı 

 “Göreve geldiğinizden beri sürekli laf üretiliyor, fakat sonuç ortada. Bakınız sayın başkan, sözümün başında söyleyeyim. Yarın çok daha kötü bir durum olursa sakın ama sakın, şunu söyleme; “ben göreve gelmek istemedim baskılar sonucu geldim” diye.  Son zamanlarda bir laf üretildi şerefimizle düşeriz diye. Şerefiniz sizin olsun takımı lig de tutun, medyanın önüne geçiyorsunuz, “takıma birinci sınıf top aldım, birinci sınıf malzeme aldım, takım birinci sınıf tabaklarda yemek yiyor. bunları konuşmak çok ayıp bu güne kadar hangi başkandan böyle Akçaabat  Sebatspor’u küçültecek sözler duydunuz. Sayın Bakanımız Faruk  Nafiz Özak, kulübümüzü 3 defa ziyaret etmiştir. Türkiye Futbol Federasyon Başkanı sayın Mahmut Özgener, sadece  kulübümüze has ziyarete gelmiştir. Sayın başkan bu kulüp her zaman 1. Sınıf malzeme giyinmiştir, her zaman 1. Sınıf yemek yemiştir, her zaman 1. Sınıf yerler de kamp yapmıştır. Siz amatör takımla karıştırıyorsunuz galiba. Yine söylüyorsunuz ki “en büyük Sebatsporlu şuan ki yönetimdir” diye. Büyüklüğünü bilmediğiniz bir camianın nasıl olurda en büyük taraftarı oluyorsunuz. Bu sözleriniz son derece samimiyetsizdir. Yine basında kulüp kötü yönetildi diyorsunuz neye göre konuşuyorsunuz bilmem, görüyorum ki yanındaki kılavuzların, o kılavuzlar ki, bu kulübün imha planını hazırlıyorlar sizde oynuyorsunuz. Kulübü kötü yönetmek aynen sizin yaptığınız gibi olur. 8 tane futbolcu transfer yaptınız. Bunları kaç paraya transfer yaptığınızı biliyor musunuz ?. Bunlar nasıl bir futbolcular ki daha takıma hiçbir katkıları yok.  Bu futbolcuların bir kısmı 6 ayla 1 yıl arası hiç top oynamamışlardır. Yinede 6 haftada hazır olmaları gerek gerçi yapılan transferlerden sizin haberiniz olmaz, sizin futbol bilginizin olmadığını her konuşmanızda söylüyorsunuz. Bu kulübün 2005/2006 sezonunda da lisansa engeli vardı. 2006/2007 de 2008/2009 da da vardı. Biz bunları aşarken kimseden destek yardım almadık. Çıkıp ta lisansa engel borç var diye basın ve medya önünde açıklama yapmadık.

 Kılavuzlarınız Sebatspor kulübünün dışında çalışabileceği ne bir işleri nede bir kulüpleri vardır. Her kez bu kılavuzları çok masum bilir. Çünkü kendilerini hep öyle gösterirler, kimse bilmez ki bu kılavuzların kulüpten yılda 35.000,00 tl  (otuzbeşbintürklirası) ile 50.000,00 tl (ellibintürklirası) arasında gelirleri olduğunu , bunu Akçaabat’ta kimse bilmez onlarda söylemez zaten. Muhasebe kayıtlarında vardır bu kayıtlar.

 

Siz geriye dönük maaşları ve borçları ödemiyorsunuz. Oysa biz 2005/2006 da göreve geldiğimiz ilk gün personelin geriye dönük 8-9 aylık maaşı vardı. Tamamını ödedik. Tutarı ise 270.000,00 tl (ikiyüzyetmişbintürklirası) bunlar sadece bir tanesi. Parasını ödediğimiz personel ve hocaların bir kısmı hala görevlerine devam ediyorlar. Sizden de şu açıklamayı bekliyoruz şuana kadar Sebatspor için cebinden kaç para ödeme yaptın? Ödeme yaptık diyorsun ama o kısmı yuvarlak geçiyorsun.

 

Biz zor koşullarda takımı Bank Asya Ligi’nde tutmayı geçen yılda 2. Ligde tutmayı başardık. Ama hiç çıkıp basın önünde açıklama yapmadık.

Bakın sayın başkan tekrar hatırlatıyorum, yarın olası, çok daha kötü durum da, yani aklıma bile getirmek istemiyorum, dilim dönüp telaffuz bile edemiyorum. Bu takım küme düşerse sakın çıkıp şunu söyleme, “beni buraya zorla getirdiler, ben zati istemedim”.  

 

Bu ligden sonra Sebatspor mahalli lige düşecek. Yani amatör. Lig statüsü değişiyor, bunu ne Akçaabat nede Sebatspor kaldıramaz. Geçen yıldan bu takımda 14 tane aslan gibi futbolcular var. Bunların 7 tanesi ilk onbir oyuncuları, ne oldu bu çocuklara sorgula, şunu da hatırlatmakta yarar görüyorum. Sayın başkan yine hatırlatıyorum, yarın geç olmadan tedbirini al, gereğini yap yoksa bu vebalinin altında kalırsınız".

 

Not:Açıklama yazılı basın açıklamasıdır. Tarafsızlığımızın gereği olarak açıklamayı camiaya zarar vermeyecek şekilde kısaltarak yayınlıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Spor