Derviş ALTUNTAŞ

Derviş ALTUNTAŞ

BABUŞCU VE AÇIKLAMASI

Her işin kendine göre bir zorluğu vardır. Dışarıdan bakılınca kolay gelen birçok işin içine girince dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlarsın. Hani atalarımız derler ya “Horon dışarıdan güzel görünür” diye.  Habercilikte aynen öyle.

 

Şimdi bu nerden çıktı diyeceksiniz.

Sitemizde her zaman dediğimiz bir laf vardır. Bizim şahsi olarak muhakkak ki bir görüşümüz vardır. Ama bu görüşümüzü sitemizdeki haberlere hiçbir zaman yansıtmamaya  gayret gösteririz.  Her görüşü aldığımız gibi sizler aktarmakla mükellefiz ve habercilikte hiç kimsenin veya bir görüşün tarafı değiliz.

 

Ancak iş futbol olunca açıkça söyledim ve söylüyorum, tarafım ve tarafız.

Bu tarafta Akçaabat Sebatspor tarafıdır, son yıllarda bizleri üzse de Trabzonspor tarafıdır.

 

Bugün elektronik postama Ayhan Babuşcu tarafından kaleme alınan  bir açıklama düştü ve akabinde beni telefonla arayarak haber hakkında açıklama yaptı. Gerçi Ayhan bey, her maç olmasa da belli aralılar ile Akçaabat Sebatspor maçları sonrası görüşürüz telefon ile. Çoğu zaman da açıklama babından bir konuşma yapar. Ama bu açıklamaları  muhalefette olan bir parti başkanı gibidir.  Bende bu tür açıklamaların kulübe zarar vereceğini bildiğim için yani taraf olduğum için yazmam.

 

Bu günde yazmayacağımı anladı sanırım ki uzun bir açıklama yazdı. Yazdığı açıklama tam 3 sayfa. Ya Ayhan bey, bunu yazarken üşenmedin mi!. Ne yalan söyleyeyim, ben yazıyı zorla kısalttım ve tekrar yazarken baya üşenerek yazdım.

 

Gelelim açılamaların içeriğine.

 

Ayhan Babuşcu   Akçaabat Sebatspor’u özden sevdiği (Ki ben öyle düşünüyorum) için, düştüğü duruma üzüldüğü için, bu açıklamaları yapmıştır. Öyle ya takım son 7 haftadır mağlup oluyor. Her Akçaabat Sebatspor’u seven gibi O’nun da bu mağlubiyetler canını sıkmıştır. Bu nedenle açıklama yapmıştır diye düşünüyorum.

 

Eğer açıklama sırf muhalefet olsun diye yapmış ise bunu da tam olarak  doğru yapılmış bir hareket olarak görmek mümkün değil. Tabii ki eleştireceksin. Eleştiri olmadan doğruları bulmak zor olur. İş yapanlar eleştirilir ve buna her zaman hazırlıklı olurlar. Ama bu eleştirileri yapıcı, toplayıcı ve gelecekte keşke demeyecek şekilde yapılması çok önemlidir.  Bu bağlam da Babuşcu’nun açıklamalarını pekte yapıcı bulduğumu söyleyemem.

 

Hem de çok önemli bir karşılaşmanın arifesinde bu açıklamanın yapılmasını doğru bulmam mümkün değil. Eğer bu açıklamalar futbolcular arasında bir takım gruplaşmalara neden olursa bu çok daha derin bir yara açar kulüpte.  Sayın Babuşcu, gel bu takım için geçmişte yaptığın yardımları yine yapmaya çalış. Yaptığın iyilikleri de zararları da bu camia unutmaz.

 

Gelin birlik olalım, geçmişteki  olumsuzlukları değil de olumlu yanları örnek alalım. Onları hatırlayalım. Biz birbirimize düşüp birbirimizi üzdükçe düşmanlarımızın sevindiğini unutmayalım.  

Gelin eski-yeni, küçük-büyük demeden her Akçaabat Sebatlıya sahip çıkalım.

Bir olalım, birlik olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar