Aykan Üreticiye Seslendi

Aykan Üreticiye Seslendi

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, vatandaşın fındığını hemen pazara indirmemesi gerektiğini söyledi.

 

Milletvekili Asım Aykan Akçaabat’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediye Başkanı, Esnaf Odası Başkanlığı ve Akçaabat Muhtarlar derneği’ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Asım Aykan, ilk ziyaretini Akçaabat Muhtarlar Derneği’ne yaptı. Dernek Başkanı Eyüp Gedikli ve çok sayıda muhtar tarafından karşılanan Asım Aykan’a AK Parti İlçe Başkanı Osman  Çavuş ve yönetim kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.

Aykan ziyarette yaptığı konuşmada; Akçaabat’ın siyasette ve ekonomide önemli bir yere sahip olduğunu ve her fırsatta siyasilerin ilçeye gelerek vatandaşın dertlerini dinlediklerini söyledi. Aykan “Meclis tatile girdi ancak biz çalışmalarımıza bizi bu göreve seçenlere giderek devam ediyoruz. Sahadan aldığımız bilgileri raporlar halinde genel merkeze iletiyor ve ona göre eksiklikleri tespit ediyoruz” dedi.

Bölgemizin en önemli konularının başında fındık meselesi geldiğini belirten Milletvekili Aykan, “ fındığa ve fındık yağına hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.

 

Aykan fiskobirliğin bir kaçgün önce piyasaya fındık  vererek yanlış yaptığını belirterek “Fiskobirlik  çok sıkıştı ve piyasaya 3 bin ton fındık verdi. Bunu vermemesi gerekirdi.  13 Ağustos itibariyle TMO piyasaya fındık vermiyor. TMO’nun elinde şuan 500 bin ton fındık ver.  70 Bin tonunu yağlığa ayırdı. Peyder pey yağ yapıyoruz. Bizim yapmamız gereken fındık yağına sahip çıkmamızdır. Fındık yağı çok kaliteli bir yağ ve bizim malımızdır. Karadenizli kendi ürününe sahip çıkmalıdır. Piyasaya fındık sürülürse fındık 1 TL’ye iner, TMO tarafından Trabzon’da 33 bin ton fındık alındı. Piyasaya Trabzon’da 200 trilyon para girdi. TMO bu parayı Hazineden borç alarak ödedi, ve bu borç hazinede açık olarak duruyor.  Devlet yaklaşık 1 katrilyona yakın bir parayı sinesine çekti. Bizim fındığa verdiğimiz desteği diğer bölgelerde  sorgulayanlar var. Neden üzüme ve diğer ürünlere aynı desteği vermiyorsunuz diye bizim diğer bölgelerdeki arkadaşlarımız zor durumda kalmışlardır” dedi.

Fındık için alınan kararların tarihi kararlar olduğunu da ifade eden Aykan “Fındık artık Samsun ve  doğusunda üretilecek ve alınan bu karar tarihi bir karardır. Düz arazilerde fındık değil, başka ürünler ekilmelidir.  Fındık şuna 3.50 Tl civarında pazara indi.  Ama fındığımızı hemen pazara indirmez isek fındık 4 milyonu yukarı geçer. Ama yoğun bir satış olursa fiyat aşağıya düşer” dedi.

Milletvekili Aykan, Fındık için lisanlı depoculuğa geçilmesinin şart olduğunu ve bunun altyapısını oluşturmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Milletvekili Asım Aykan Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i ziyaret ederek bilgi aldı.

Milletvekili Asım Aykan Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal'ı da ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset