Ayhan Sevim de Akçaabat belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Ayhan Sevim de Akçaabat belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Ayhan Sevim de Akçaabat belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir dönem Adacık Belediye Başkanı olarak görev yapan Ayhan Sevim de Akçaabat belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Akçaabat İlçe başkanı Ahmet Ziya Öztürk'e adaylık dosyasını teslim eden Sevim, “Güzel Akçaabatımız için hizmete talip olan arkadaşlarımız müracaatlarını yapmaya başladılar. Gösterdikleri medeni cesaret için kendilerini tebrik ediyorum. Çıktıkları bu güzel yolda Allah (c.c.) yar ve yardımcıları olsun. Bizim de istişarelerimiz devam ediyor.  Tüm dostlarımızın desteğini ve olmazsa olmaz olan dualarını bekliyoruz. Allah (c.c.) hepimiz hakkında hayırlısını versin inşallah.” dedi.

13495.jpg

 

AK PARTİ AKÇAABAT İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

AYHAN SEVİM'in Konuşmasının Tam Metni.

Sayın ilçe başkamın sayın belediye başkanlarım, İlçe yöneticilerimiz,kadın ve gençlik kollarımızın vefakar ve cefakar mensupları, sayın aday adaylarımız, kıymetli hazirun ve çok kıymetli basınımızın güzide temsilcileri, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90.yıldönümü kutlayarak sözlerime başlıyorum.

Çok değerli arkadaşlarım,

Ak partinin kuruluşundan itibaren görev ve sorumluluk üstlenerek bu davaya omuz veren,ülkemizin karanlık günlerden çıkartılarak aydınlık yarınlarımızın kurulmasında büyük pay sahibi olan, gönül dostlarımızdan başta vekillik öncesi ilçe başkanlığı döneminde de beraber çalışmaktan onur ve gurur duyduğum merhum milletvekilimiz Mustafa Cumur, beraber görev yapma şerefine nail olduğum merhum belediye başkanlarımız Düzköy belediye başkanı Mehmet Akkaya ve Akçaköy Belediye başkanı Ferit Öztürk ahilerimiz olmak üzere bu dünyada hoş bir sada bırakarak aramızdan ayrılan dava arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor kendilerini saygıyla anıyorum.Hayatta olanlara sevdikleriyle birlikte mutlu huzurlu ve uzun bir ömür diliyorum.

Bu aday adaylığı döneminde birçok arkadaşımız göreve talip oldu.Aday çokluğu partimize duyulan güvenin bir göstergesidir.Göreve talip olanların çok olması bir zaaf olarak değil zenginlik olarak görülmelidir.Çünkü,

Her aday daha fazla insanın heyecanı,umudu ve mutluluğu demek,

Her aday daha çok bilgi,söylenecek daha fazla söz demek,

Her aday daha dolu salonlar,daha coşkulu kalabalıklar demek,

Her aday daha fazla enerji,güç ve güven demek Ye aslın da her aday bölünmek değil,daha çok kenetlenmek,birbütün olmak demek.

Bu manada,aday olma medeni cesaretini göstererek bu yükü omuzlamaya talip olan bütün aday adaylarını canı gönülden tebrik ediyor,başarılar diliyorum.

Sahipsiz vatanın batması haktır,

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

Bizim siyasete ve hayata bakışımızın altında yatan felsefe bu dizelerde saklıdır.Bu dünya görüşüdür ki bizleri sözde değil özde bir milli duruşu temsil eden Ak parti çatısı altında siyaset yapmaya itmiştir.Yaptığı icraatlarla bunu her defasında doğrulayan partimiz barış zamanında vatana sahip çıkma sevdasında olan insanımızın yegane adresi olmuştur.Bizlerde bu duygu ve düşüncelerle siyaset yaptığımız partimizde bu dönem Akçaabat Belediye Başkan aday adaylığı için müraacatımızı yapmaya karar verdik.Bu zor ama bir o kadarda şerefli olan göreve talip olduk.Amacımız Karadenizin incisi konumundaki Akçaabatımızı ekonomik,sosyal,kültürel açıdan en üst seviyelere taşımak,başbakanımızın gösterdiği 2023 hedefi doğrultusunda daha yaşanabilir,daha modem bir kent haline getirmek.

Yaklaşık 120.000 nüfusuyla birçok ilden büyük olan Akçaabatımız'ı idare etmek ancak ortak akılla mümkün olabilir.Bu mana da yönetim anlayışımız;Akçaabatımızdaki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerimiz başta olmak üzere kent merkezi ve köylerimizin sakinleriyle birlikte yönetmek anlayışı olacaktır.Meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız çok daha fazla söz sahibi olacak talepleri her zaman karşılık bulacaktır.

Bir kenti veya bir ülkeyi zulümle yönetebilirsiniz ama adalet olmadan asla yönetemezsiniz.Yönetim anlayışımızı adalet,eşitlik ve şeffaflık gibi üç temel değer üzerine oturtacağız.

Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu

Gelirde adl-i ilahi Ömer'den sorar onu.

Hz.ömer'in bizlere örnek olması gereken bu hassasiyetini iliklerine kadar hisseden bir kardeşiniz olarak şehrimizin en ücra köşelerine en büyük hizmetleri götürebilmenin gayreti içerisinde olacağız. Hizmet anlayışımızda belediyeciliğin gerektirdiği rutin hizmetleri en iyi bir şekilde vermenin dışında iki önemli önceliğimiz olacak.

Turizm ve eğitim;

Akçaabatımız; denizi,yaylaları,tarihi orta mahalle evleri,Üniversitesi,köftesi,sargana destanının yazıldığı sargana burnuyla başka birçok özelliğiyle turizm açısından birçok alternatifler sunmaktadır.Sanayi açısından dezavantajlı bir durumda olan ilçemiz de istihdam politikası turizm ve eğitim sektörü üzerine kurulacaktır.Son zamanlarda turizm sektöründen daha fazla girdilerin olmaya başladığı ilçemizde, ortak akılla ve profesyonel ekiple oluşturulacak alternatif projelerle maksimum yarar sağlanacak,turizme dönük altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanacaktır.

Ve eğitim...

Bilmem farkındamıyız ama galiba çocuklarımızın kontrolünü kaybediyoruz.Çocuklarımızı artık aile oiarak bizler ve okullarımız değil de televizyon ve internet gibi başka birtakım unsurlar yetiştiriyor.Çalışmadan geçinmenin yollarını çocuklarımız çok erkenden öğrenir oldu. Bir şehirde belediye oranın çatı kuruluşudur.Hiçbir kurum belediye kadar o toplumun geleceğini düşünemez.Bir toplumun bağrından çıkan belediye idaresi aynı zamanda o toplumun bir parçası olarak sorunları daha fazla dert edinir.Çözümün birinci ve en önemli parçası olma çabası içerisinde olur.Biz de bu en önemli sorunu çözmek yani geleceğimizi kurtarmak için ailelerimiz,üniversitemiz ve eğitim kurumlarımızla koordineli olarak çalışacak, alternatif projeler oluşturacak her türlü desteği vereceğiz.Bu alanda mutlak farkındalık oluşturmak,bizim olmazsa olmazımız olacaktır.Eğer biz bu alanda kısa zamanda çok yol katedemezsek başka hiçbirşeyin önemi kalmayacak.Ne daha iyi bir yol,ne daha temiz bir su,ne daha güzel bir çevre bizim derdimize derdimize olamayacak.

Çok değerli dava arkadaşlarımız,

Ülkemiz, artık değişen belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini veren Ak belediyecilik anlayışıyla tanıştı. Biz de ben değil biz anlayışını hakim kılma düşüncesiyle çıktığımız bu yolda gök kubbe altında hoş bir sada bırakmak gayretindeyiz.Bu duygularla çıktığımız bu kutlu yolda Allahın takdiriyle önce sîzlerin teveccühünü kazanmak,sonrada parti büyüklerimizin kararıyla aday olmak arzusundayız.Takdir edilen ne olursa olsun olanda hayır vardır anlayışıyla bundan önce olduğu gibi bundan sonrada partimizin bir neferi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.Aday olacak olan arkadaşlarımızla dağ tepe dolaşarak muvaffak olmalarını sağlayacak sonrada yukarda belirttiğimiz çok önemli hususların toplum adına takipçisi olacağız.Hesapta olan değil nasipte olan başa gelir.Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.Değer verip geldiniz,çok değerli zamanınızı bize ayırdınız.Sonsuz teşekkürler.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

HER ŞEY GÜZEL AKÇAABATIMIZ İÇİN..

ÖZGEÇMİŞİM

16,06,1972 tarihinde Akçaabatta dünyaya geldim. İlkokulu köyümde tamamladıktan sonra Akçaabat İmam Hatip Lisesini bitirdim.Aym yıl başladığım üniversite eğitimimi 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladım. Askerlik görevimi Ankara Deniz Kuvvetleri Komutanlığında yedek subay olarak tamamladıktan sonra özel sektör kuruluşlarında çalıştım.

Kuruluşunda Akçaabat Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendiğim Ak parti'den doğduğum yer olan Adacık Beldesinde bir dönem belediye başkanlığı yaptım.Halen serbest olarak ticaretle uğraşıyorum.İki çocuk babasıyım.

                                                                     Ayhan SEVİM

                                                 Ak Parti Akçaabat Belediye Başkanlığı Aday Adayı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset