Ayasofya Açılmalıdır

Ayasofya Açılmalıdır

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu, yaptığı yazılı açıklama ile “Ayasofya Açılmalıdır” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu, yaptığı yazılı açıklama ile “Ayasofya Açılmalıdır” dedi.

Birincioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İstanbul’un fethinden sonra, bizzat Fatih Sultan Mehmet Han tarafından cami haline getirilerek İslam dünyasına vakfedilen Ayasofya, bir inancın zıt bir inanca olan galibiyetini simgelemektedir. Ayasofya ne bir taştır, ne bir mekândır. Ayasofya manadır, bayraktır, ruhtur. Ayasofya İslam’ın bayrağıdır. Ayasofya, Hristiyanlığın, İslamiyet’e devir tesliminin bir abidesidir.

Ayasofya, kendi vatanımızda, her gün ve her an gözümüzün önünde bir pranga olarak durmakta ve buraya kapalı tutan güçler bize “Açamazsınız, açtırmayız” demektedir. Ayasofya özgürlüktür ve açılması milletimizin yeniden ayağa kalkması demek olacaktır.

Artık bu prangadan kurtulmanın vakti gelmiştir. Yıllardır uyutulan milletimizin son 12 yıldır ayağa kalkış sesleri gelmeye başlamıştır. Ecdattan özür mahiyetinde ve gelebilecek tehlikelere karşı bir sadaka hükmünde olan Ayasofya’nın ibadete yeniden açılması, milletimizin tam olarak ayağa kalkması ve İstanbul’un ikinci kez fethedilmesi demek olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler