Avrupalı Meşeli

Avrupalı Meşeli

Meşeli Ortaokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 Yılı Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Traditional Children Games-Geleneksel Çocuk Oyunları” adlı projenin dördüncü etabı Estonya’da gerçekleştirildi.

Meşeli Ortaokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 Yılı Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Traditional Children Games-Geleneksel Çocuk Oyunları” adlı projenin dördüncü etabı Estonya’da gerçekleştirildi.

1-6 Mart tarihleri arasında projeye dâhil olan Polonya, İspanya ve Macaristan ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen 4. etap buluşmasında Meşeli Ortaokulu 3 öğretmen ve 5 öğrenci ile temsil edildi.

1 Mart Cumartesi günü Trabzon’dan saat 07.00’de İstanbul aktarmalı olacak şekilde Estonya’ya hareket eden Okul Müdürü Yusuf Şen, İngilizce Öğretmeni Nuri Gökdurna ve Türkçe Öğretmeni Mürvet Yazıcı ile 7/A Sınıfı öğrencisi Samet Şener, 8/A Sınıfı öğrencileri Damla Şener, Kaan Şener, Ceyda Yıldırım ve İlayda Nur Çolak’tan oluşan Meşeli Ortaokulu kafilesi Estonya’nan başkenti Talin’e indi.

Pazar günü Talin’den yola çıkan ekibimiz bir saatlik yolculuğun ardından proje ortağı olan Uuemöisa Lasteaed Algkool’un bulunduğu Baltık Denizi kıyısındaki bir sahil kasabası olan Haapsalu kentine ulaştı. Koordinatör öğretmen ve aileler tarafından sıcak bir şekilde karşılanan kafilemizde yer alan öğrenciler kendilerini bekleyen ailelere teslim edilirken öğretmenler de otellerine yerleştiler. Aynı gün tanışma niteliğinde bir akşam yürüyüşü de gerçekleştirildi.

3 Mart günü proje çalışmalarına başlayan tüm okullar tanışıp kaynaştıktan sonra okulun hizmet verdiği tarihi bina gezildi. Okulun son derece iyi imkânlara sahip bulunması tüm konuk ekipler tarafından takdir edildi.

Geri dönüşümün önemine vurgu için atık kâğıtlardan kutu yapılması işi proje kapsamında gerçekleştirilen günün ilk etkinliği oldu. Tüm öğrencilerin ortaklaşa ürettikleri kutuların üzerine her ülkenin öğrencileri kendi ülkelerinin motiflerini çizerek geri dönüşüme eğlenceli bir katkıda bulundular.

Bu etkinliğin ardından verilen boyanmamış kolye ve küpeleri seçtikleri renklere göre boyama imkânı bulan öğrenciler, mesailerinin bitmesinin ardından da Haapsalu’nun buz tutan denizinde buz pateni yapma zevkini de tattılar. İlk etapta buz üstünde durmakta zorlanan öğrencilerimiz, daha sonra ise profesyonel patencilere taş çıkartacak şekilde kayarak gönüllerince eğlendiler.

Günün akşamında okul binasında düzenlenen playback yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmanın en eğlenceli anı ise okul öğretmenlerinin yaptığı playback gösterisi oldu. Yarışmanın sürpriz konukları ise okulumuz öğrencilerinden Kaan Şener ve Ceyda Yıldırım oldu.

Projenin ikinci günü olan 4 Mart Salı günü ise doğayla iç içe bir gün geçirildi. Nova Doğa Merkezi’ne yapılan gezide öğrenciler açık havada geleneksel oyunlarını oynadılar. Bu etkinliğin ardından ise rehber eşliğinde 1,5 saat süren bir dağ yürüyüşü yapıldı. Bu yürüyüşü Haapsalu’nun eşsiz güzellikteki kumsallarının ve denizinin tadının çıkartıldığı gezi izledi.

Aynı günün akşamı okulun gösteri salonunda geleneksel halk dansları ve müziklerinin tanıtıldığı bir etkinlik düzenlendi.

5 Mart Çarşamba günü projeye katılan tüm okulların öğretmenleri Uuemöisa Lasteaed Algkool’da yapılan dersleri izleme imkânı buldu. Farklı sınıflara dağılan öğretmenler değişik ders işleme metotlarını inceleme imkânı da buldular.

Ders çıkışı tüm kafileler Haapsalu’nun eski yerleşim birimi olan “Old Town’a bir gezi yaparak şehrin tarihi dokusunu da tanıma fırsatı buldular.

Günün son etkinliğinde ise öğrenciler bowling oynadılar. Kapanış yemeği de aynı gece yenildi.

6 Mart Perşembe günü tüm konuk ekiplerle ve kendilerini konuk eden ailelerle vedalaşan Meşeli Ortaokulu ekibi karayoluyla başkent talin’e geçti. burada gerçekleştirilen şehir turunun ardından ekibimiz uçakla yurda döndü.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler