Avrupa 3.'sü Geliyor

Avrupa 3.'sü Geliyor

48 kg.da Avrupa 3.'sü olarak büyük bir başarıya imza atan Ferhat Pehlivan yarın Trabzon'a geliyor.

İngiltere’de düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Akçaabatlı boksörümüz 48 kg Ferhat Pehlivan Avrupa 3. sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

 

İlk maçında altın kemer şampiyonu Romen boksörü yenen Ferhat, ikinci maçında ise Dünya Avrupa ve Olimpiyat 3. sünü yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Sporcumuz Ferhat Pehlivan, yarı finalde İspanya'lı rakibi ile başa baş bir mücadelenin ardından 6-6 berabere sonuçlanan karşılaşmada bilgisayar tercihi müsabakadan mağlup ayrılarak bronz madalya'da kaldı. Yine Trabzonlu sporcumuz olan 69kg boksörümüz Abdulkadir Köroğlu, Beleruslu rakibine 13–5 sayı ile mağlup olarak bronz madalya'da kalan diğer sporcumuz oldu.

 

Ferhat Pehlivan’ın antrenörü Altar kalkışım Akçaabat boks tarihinde ilk kez böylesine büyük bir başarıyı yaşamanın sevinci içerisinde olduklarını, altın madalyanın şanssız bir şekilde gitmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

 

 

Altar Kalkışım, Pazartesi (17 Aralık)  saat 20:00 da Trabzon Havaalanı’nda Ferhat Pehlivan’ı karşılama töreni yapacaklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Spor