Atık Yağlar Toplandı

Atık Yağlar Toplandı

Meşeli İlköğretim Okulu öğrencileri, çevreye karşı olan duyarlılıkları ile takdir ediliyor.

Öğrenciler, köy genelinde düzenledikleri bir kampanya ile atık yap topladılar.

 

Meşeli İlköğretim Okulu izcileri tarafından gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde ilk olarak broşür hazırlayan ve bu broşürlerle önce okuldaki arkadaşlarını, daha sonra annelerini ve babalarını, daha sonra da tüm köy halkını atık yağların doğaya verdiği zararlar konusunda bilgilendiren izci öğrenciler, tüm evlere atık yağların biriktirilmesi için de plastik bidonlar bıraktılar.

 

1 litre atık yapın bir milyon litre temiz suyu kirletme gücüne sahip olduğunu belirterek köy genelinde astıkları kampanya pankartları ve belirli aralıklarla ellerindeki dövizlerle gerçekleştirdikleri uyarı gezileriyle köy halkını bilinçlendirmeyi başaran izci öğrenciler bugüne kadar litrelerce atık yap topladılar.

 

Topladıkları atık yağları Çevre ve Orman Bakanlığı’nın atık yağ toplama konusunda yetkilendirdiği bir firmanın yetkililerine teslim eden izci öğrenciler, “ Biz Meşeli İzcileri olarak gerçekleştireceğimiz atık yap toplama kampanyası ile toprağımızın ve suyumuzun temiz kalmasını, sonraki nesillere aktarılmasını hedefledik. Bu konuda başlattığımız kampanyaya velilerimiz de büyük destek verdi. Kampanyamızın tüm ilçe genelinde yaygınlaştırılması en büyük temennimiz.”  dediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler