ASKF'den Tütünspor'a Ziyaret

ASKF'den Tütünspor'a Ziyaret

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Tütünspor’u ziyaret etti.

Derviş ALTUNTAŞ
            AkçaabatAjans

 

Kulüp lokalinde gerçekleşen ziyarete ASKF Başkanı Cahit Erdem ve Yönetim Kurulu üyeleri katılırken, Tütünspor Başkanı Metin Kazancıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de ziyarette hazır bulundu.

Ziyarette Konuşan ASKF Başkanı Cahit Erdem, futbolda Trabzon’un gelecekte de söz sahibi olmasının yolu amatörden geçtiğini ve amatör takımlara gereken desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Erdem “ASKF olarak bölgemizdeki amatör spor kulüplerine elimizden gelen desteği vermek çabası içerisindeyiz. Amatörün birçok sorunu olduğunu biliyoruz. Özellikle Akçaabat’ta birçok amatör kulübümüz olmasın karşılık yeterince idman sahası olmadığını biliyoruz. Bunun içinde resmi makamlara gerekli müracaatlarımız yaptık. Akçaabat Söğütlü’de yapılan sentetik saha yeterli değildir. Mutlaka bir iki tane daha sentetik saha yapılmalıdır” dedi.

Amatör futbol kulüplerine belediyelerinde gerekli desteği vermeleri gerektiğini ifade eden Erdem “yapılan son yasal değişiklikle belediyeler sınırları içerisinde bulunan amatör takımlara malzeme yardımı yapılmasının yolu açıldı. Belediyeler bölgelerindeki takımlarına gerekli desteği artırarak devam ettirmelidirler “dedi.

Tütünspor Başkanı Metin Kazancıoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada, isimlerinin amatör olduğunu ancak kulüplerin profesyonelce yönetilmeye çalışıldığını belirtti. Kazancıoğlu “Tüm büyük sporcular amatörlerden yetişmişlerdir. Amatör olmadan prfesyonel olunmaz. Bu nedenle amatör takımlarımıza her kesimin destek olması lazımdır. Her ne kadar ismimiz amatör olsa da bu kulüpleri profesyonelce yönetmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Kazancıoğlu,Akçaabat’ta 10’a yakın amatör kulüp ve bunların alt kategorilerde mücadele eden bir çok kategoride futbol takımı olduğunu ancak buna karşılık yeterli idman ve futbol sahası olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor