Askerlere Mektup Var

Askerlere Mektup Var

Akçaabatlı Gökhan Uzun’un şehit olduğu Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu’ndaki askerlere mektup yazdılar

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun öğrencileri canları pahasına vatan savunmasını yapan Mehmetçiklerimize moral vermek için bir mektup kampanyası düzenledi.

Şükür Bayraktar ve Murat Özdemir isimli öğretmenlerin önderliğinde gerçekleştirilen mektup kampanyasında, Akçaabatlı Gökhan Uzun’un şehit olduğu Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu’nda görev yapan Mehmetçiklere duygularını aktaran öğrenciler mektuplarını postaya verdiler.

120 öğrencinin 120 ayrı askere verilmesi koşuluyla Akçaabat Postanesi’ne teslim et-tikleri mektuplarda Mehmetçiklere moral vermeyi amaçladıklarını belirten Şükür Bayraktar ve Murat Özdemir, öğrencilerin yazdıkları mektupların tek satırına bile müdahale etmediklerini söylediler.

Örnek temsil etmesi açısından, babası da henüz askere gitmemiş olan Kader Satılmış isimli 2/B Sınıfı öğrencisinin asker ağabeylerine yazdığı mektubu aşağıda yayınlıyoruz.

 

Bakın minik Kader asker ağabeylerine neler yazmış:

“Sevgili asker abiciğim;

Sana bu mektubu Trabzon-Akçaabat’tan yazıyorum. İlköğretim ikinci sınıfa gidiyorum. Adım Kader.

Çok güzel bir görev yapıyorsunuz. Vatanımızı düşmanlardan koruyorsunuz. Geceleri uyumayıp nöbet tutuyorsunuz. Gerektiği zaman bu uğurda can veriyorsunuz. Vatan ve millet uğruna genç yaşınızda şehit oluyorsunuz.

Kışın, yağmurda ve karda, dağ başlarında ne zor şartlar altında görev yaptığınızı televizyonlardan izliyoruz.

Benim iki amcam gitmişti askere. Onlar gidince çok ağlamıştım. Televizyonda asker elbiseli birini görünce onlar sanıyordum. İ-ki amcam da sağ salim görevini bitirip geldiler ama bendeki asker sevgisi bitmedi.

Şimdi anlıyorum ki sizler de bizim için birer amca ve birer abisiniz. Sizler sayesin-de evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Zamanı gelince işinizi gücünüzü bırakıyor, sevdiklerinizden, anne babanızdan ayrılıp askere gidiyorsunuz. Vatan sevgisinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha anlıyorum. Birkaç ay sonra ben de asker çocuğu olacağım. Babam görevini bırakıp askere gidecek.

Tüm asker abilerime selamlar gönderiyorum. En kısa zamanda görevinizi bitirip sevdiklerinize, ailelerinize kavuşmanızı dilerim. Vatan sizlere emanet. Hoşçakalın”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Haberler