Arpacılı Köyü'nde Heyelan

Arpacılı Köyü'nde Heyelan

Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları sırasında çıkartılan ve düzensiz olarak depolandığı iddia edilen toprak, aşırı yağış sonucu heyelana neden oldu.


Şinik Beldesi’nde yapım çalışmaları sürmekte olan Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları sırasında çıkartılan ve düzensiz olarak depolandığı iddia edilen toprağın, aşırı yağış nedeniyle oluşturduğu heyelan Arpacılı Köyü’ndeki vatandaşları mağdur etti. 

Hafta içerisinde elverişsiz hava koşullarının hüküm sürdüğü bölgede, aşırı yağışlar nedeniyle depolama alanında biriken suların yarattığı basınç, biriken toprağın Metinkale yönüne kaymasına ve istimlak alanı dışında kalan 10 dönümlük ekili alanın tahrip olmasına neden oldu.

heyelan4.jpg

Meydana gelen heyelanın henüz durmadığını ve önlem alınmadığı takdirde yaratacağı tahribatın daha da büyüyeceğini belirten arpacılı sakinleri, durumu Muhtar Alaittin Kalaycı vasıtasıyla Akçaabat Kaymakamlığına da ilettiler.

Dilekçelerinde önlem alınmadığı takdirde yaşanacaklar konusunda yetkili makamları uyaran köy halkı, sorunun ivedilikle çözüme ulaştırılması için çaba harcanmasını istedi.

 

heyelan3.jpg

 

Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, kendilerine aktarılan durumu Trabzon Valiliği başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara bildirdiklerini, önümüzdeki günlerde oluşturulacak bir heyetle heyelan alanında inceleme yapılıp alınacak önlemlerin belirleneceğini vurgulayarak, “vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için özenle uğraşıyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler