Araziler Taşkınlardan Korunacak

Araziler Taşkınlardan Korunacak

Akçaabat Söğütlü Vadisi Islahı Projesi 2011 yılı yatırım programı içerisinde yer alıyor.


Çevre ve Orman Bakanlığının, Trabzon'a yapılan yatırımların süratle devam ettiği bildirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Karadeniz'in en güzel illerinden biri olan Trabzon'a yapılan yatırımların bütün hızıyla devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda 2003-2010 yılları arasında 466 milyon 838 bin 792 lira yatırım yapılmış olup, bu yatırımın 429 milyon 449 bin lirasının DSI Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Trabzon iline ayrı bir önem gösteren Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun öncülüğünde yeni yatırım stratejileri belirlenmiş, planlamalar ivedilikle uygulamaya konulmuş ve yarım kalan yatırımların ülke ekonomisine kazandırılması adına çok önemli neticeler elde edilmiştir. Türkiye'nin en yağışlı illeri arasında yer alan Trabzon'a 2003-2010 yılları arasında 44 adet taşkın koruma tesisi inşa edilmiştir. Yapılan bu tesislerle 61 adet yerleşim yeri ve 4 bin 60 dekar arazi taşkın zararlarından korunmuştur. Taşkın koruma tesisleriyle ilgili çalışmalar bu yıl sonuna kadar devam edecektir. 2011 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan 21 adet taşkın koruma ve taşkın rusubat kontrolü projesiyle de 88 adet yerleşim yeri ile 3 bin 140 dekar tarım arazisinin taşkın zararlarından korunması hedeflenmektedir. Bunların yanı sıra Trabzon Akçaabat Söğütlü Vadisi Islahı Projesi de 2011 yılı yatırım programı dahilinde olup projenin tamamlanması ile 17 adet yerleşim yeri ve bin 30 dekar tarım arazisi taşkın zararlarından korunacaktır. "

Açıklamada, şehrin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılamak maksadıyla inşa edilen Atasu Barajı ve HES projesi çalışmalarının da yüzde 92 oranında tamamlandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Şehre büyük bir canlılık getirecek olan barajda 28 Aralık 2010 tarihi itibariyle su tutulmaya başlanmıştır. Trabzon ilinde, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından projeler süratle tamamlanarak vatandaşların istifadesine sunulurken, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise 2003-2010 yılları arasında 138 bin 920 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmış, ayrıca 7 milyon 94 bin adet fidan dikilmiştir. Yerel yönetimlere de birçok hususta desteklerini sürdüren Çevre ve Orman Bakanlığı Çaykara KHBG ve Trabzon belediyeleri ile Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Maçka, Of, Vakfıkebir, Düzköy, Sürmene ve Yomra ilçe belediyelerine birer adet çöp kamyonu hibe etmiştir. Trabzon'da ORKÖY çalışmaları kapsamında da 2 bin 193 aileye 7 milyon 109 bin 572 lira tutarında ferdi proje kredisi verilmiştir. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler