Arapları Kandırmayın

Arapları Kandırmayın

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon, bölgenin merkezi olması itibariyle her zaman tövaşta olan bir şehir olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, fındık haricinde şehrimizde önemli ticari gelişmeler yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Türkiye'de turizme oransal olarak baktığımızda en büyük hareketlilik Trabzon'da görülmektedir. Bununla birlikte istihdam yönünde de olumlu gelişmeler olmaktadır. Bunlar daha da artacaktır. Önemli olan sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirmemizdir." dedi.

TRABZON İÇİN FINDIK OLMAZSA OLMAZDIR "Trabzon'da tarım açısından fındık olmazsa olmazdır" diyen Hacısalihoğlu, en önemli ürünün fındık, ondan sonra da çayın geldiğini söyledi. Fındığın aynı zamanda ihraç ürünü olduğu için işlenerek satıldığını ve gerek istihdam da gerek üreticiye sağladığı katkılar Trabzon'da önemli ticaret unsur haline geldiğini vurguladı.

suat-haci.jpg

TURİST ARTIŞLARI TRABZON'U MEMNUN EDİYOR Fındık; Trabzon'un ticaret ile ilgili çözüm aracı olmadığını belirten Hacısalihoğlu, onun dışında günümüzde turizm ön plana çıkmıştığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Turizmde en büyük hareketlilik oransal olarak baktığımız Trabzon'da görülmektedir. Trabzon'da karşımıza çıkan da Arap turizmidir. Arap turizmini ele aldığımız zaman karşımıza iki olay çıkıyor: Birincisi; turistlerin gelip burada kalması, İkincisi; turistlerin gelip burada yatırım yapması. İki taraftandan baktığımızda şehrimize bırakılan paralar çok fazla. Araplar, tercih edilen turistler durumuna gelmiştir. Bu kadar artmaları da bizleri memnun ediyor.

" ARAPLAR STOKLARI ERİTTİ Arap ülkelerinden gelen turistler, bölgemizde daire ve arsa satın almaya başladığının altını çizen Hacısalihoğlu, bu yatırımlar şehrimiz adına çok önemli olduğunu belirterek, Arapların inşaat sektöründeki stoğumuzun erimesinde büyük katkılarını özellikle vurguladı.  Hacısalihoğlu, "Yapılan inşaatlarda Arap turistlerinin etkilerinin olduğunu görüyoruz. Bazı projelere ortak oluyorlar ve kendi ülkelerine gidip satış yapıyorlar. Turizm yönünden memnunuz." dedi.

 FİYATLARA DİKKAT EDİN! Esnaflarımız; vermiş olduğu hizmeti hakkıyla, layıkıyla yapması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, bu bakımdan esnafımıza da önemli görev düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Şunu bilmemiz gerekiyor: Gelen her turist, bizim turizm elçimizdir. İyi yaparsak iyi, kötü yaparsak kötü. Eğer turizmin artmasını istiyorsak, şehrimize gelen turistlere iyi davranmamız gerekiyor. İyi hizmet vermemiz gerekiyor. Geleceğe dönük hareket ederek, buradan giden turistlerin ülkerinden yeni turistlerle şehrimize dönmelerini sağlamalıyız. Esnafımız hizmetlerini en iyi şekilde göstermeli. Detaya da inersek, fiyat tarifeleri çok önemli. Verdikleri fiyatların yanında, gösterdikleri hizmeti de en iyi şekilde göstermeleri gerekir. Diğer illerde turist sayısı azalıyorken, şehrimizde artıyor. Bu noktada basınımız dahil herkes olumlu şeyleri yapması gerekiyor. Önemli konuları yazması gerekiyor."  

BELİRSİZLİK KALKARSA PİYASALAR DÜZELİR Türkiye'nin güzel bir seçim dönemi  geçirdiğini ve seçimi tamamladığını belirten Hacısalihoğlu, bu seçimlerde halkımız vermiş olduğu oylarla koalisyonu gösterdiği söylerek, ekonomi piyasasını şöyle değerlendirdi: "Buna da saygı duymak gerekiyor. Bu koalisyonla ilgili Türkiye'nin tecrübeleri oldukça fazladır. Biran önce hükümetin kurulması gerekir. Bu belirsizlik, ekonomik olarak piyasalara yasır. Ekonomik yapı içerisinde dalgalanmalar yaşanırsa, herkes zarar görür. Hükümetin kurulup bu belirsizliğin ortadan kalkması gerekir. Bu belirsizlik kalktığı taktirde piyasalar sakinleşir. Pozitif hareketlilik olur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler